weby pro nejsevernější čechy

Vánoční tvoření

Vážení přátelé, srdečně Vás zveme na tradiční VÁNOČNÍ TVOŘENÍ, které se uskuteční ve čtvrtek 27. prosince 2018 od 9 do 17 hodin ve vestibulu a v ateliéru Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. V duchu vánočních svátků se budou vyrábět vánoční ozdoby z korálků a zdobit foukané skleněné ozdoby. Obě tvůrčí dílny jsou určeny všem věkový kategoriím. Vstup zdarma, a to včetně aktuální výstavy Dva v jednom.

Prodlužte si kouzelnou atmosféru vánočních svátků v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Ve čtvrtek 27. prosince nabízí po celý den již tradiční tvořivé vánoční dílny pro širokou veřejnost.

V duchu vánočních svátků si mohou návštěvníci vyrobit vánoční ozdobu z korálků nebo vyzkoušet zdobení foukané skleněné ozdoby pod vedením Věry Černé a Jany Strakové. „Ve vestibulu muzea si zájemci zakoupí a následně ručně vymalují foukaný skleněný zvoneček, který si poté samozřejmě mohou odnést domů a zavěsit jako ozdobu na stromeček“, prozradila lektorka jedné z dílen Jana Straková.

Druhou dílnu připravilo muzeum ve spolupráci s Věrou Černou a bude zaměřena na výrobu korálkových vánočních ozdob. Malí i velcí návštěvníci si mohou v ateliéru muzea vyzkoušet výrobu jednoduchých i složitějších korálkových ozdob – vánoční hvězdičku či andílka, ať již na památku nebo třeba jako milý dárek pro své blízké.

Tvůrčí dílna v jabloneckém muzeu ve čtvrtek 27. prosince je přístupná celý den a je určena všem věkovým kategoriím. Vstup je zdarma, a to včetně aktuální výstavy Dva v jednom.

Partneři akce jsou společnost Preciosa, Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou a ministerstvo kultury.

Kontakt:

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

Milena Zachařová, tel. 483 369 021, email: milena.zacharova@msb-jablonec.cz

Pohodové adventní dny přeje

Šárka Labusová, asistentka ředitelky muzea

E: sarka.labusova@msb-jablonec.cz

www.msb-jablonec.cz

Tagy