weby pro nejsevernější čechy

Firma Mikov, majitel legendární Rybičky, koupila výrobce ručního nářadí Narex Bystřice

Český výrobce nožířského zboží, kancelářské techniky a průmyslových spojovačů Mikov rozšiřuje záběr svého podnikání akvizicí výrobce truhlářských a řezbářských nástrojů, šroubováků a ručního nářadí Narex Bystřice.

„Sortiment firmy Narex Bystřice vhodně doplňuje portfolio výrobků Mikova, zejména průmyslových spojovačů, nářadí pro truhláře, hřebíků a hřebíkovačů. Navíc pak kompatibilní strojní a technologické vybavení s Mikovem umožní větší efektivitu výroby nožů i nářadí,“ řekl Karel Ježek, ředitel firmy Mikov.

Mikov i Narex Bystřice jsou firmy s dlouhodobou tradicí a zvučným jménem v Česku i vzahraničí. Kořeny firmy Mikov sahají až do 18. století, kdy začala v severočeských Mikulášovicích v srdci Českého Švýcarska první průmyslová výroba nožířského zboží. Firma v Bystřici pak v letošním roce oslaví 100 let od okamžiku, kdy zdejší podnikatel Václav Richter položil základ podniku na výrobu nástrojů na obrábění dřeva.

„Tradice obou firem nás zavazuje k tomu, abychom ke společné budoucnosti přistupovali zodpovědně a dokázali díky ní ještě více rozšířit dobré jméno českého průmyslu doma i v zahraničí,“ dodal Karel Ježek.

Firma Mikov, která i po akvizici Narexu Bystřice zůstává plně ve vlastnictví českého kapitálu, bude nyní schopna svým zákazníkům nabízet nejen komplexní nabídku nožířského zboží, kam patří legendární Rybička nebo vyhazovací nůž Predator, ale i nářadí a nástroje pro dřevovýrobu.

Nově vzniklý společný podnik s více než 200 zaměstnanci plánuje tržby převyšující 300 milionů korun ročně, z nichž většinu vygeneruje export do zahraničí.

 

 

Tagy