weby pro nejsevernější čechy

Výstava Camino na kolečkách začíná v únoru v Loretě Rumburk

Tvůrci fotografické výstavy „Camino na kolečkách“ zavítají do Rumburku. Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 7. 2. 2019 od 17.00 hod. v ambitu Lorety. Poté se účastníci přesunou do přednáškového sálu Městské knihovny Rumburk, kde Jan Dušek a Petr Hirsch budou poutavě vyprávět o své nevšední pouti a promítat záběry z celovečerního dokumentu. Výstava „Camino na kolečkách, na vozíku život nekončí“ probíhá v Loretě Rumburk od 8. 2. do 30. 3. 2019. Fotografie Petra Hirsche přibližují cestu Jana Duška do Santiaga de Compostela. J. Dušek je odhodlaný člověk s roztroušenou sklerózou, který se snaží ukázat, že na invalidním vozíku život nekončí. Výstava je přístupná od úterý do soboty mezi 9.00 až 16.00 hod. Vstupné je 60 Kč a snížené 40 Kč.

Projekt Camino na kolečkách

Jan Dušek (38), který trpí progresivní formou roztroušené sklerózy, se rozhodl pokořit tzv. Svatojakubskou pouť na invalidním vozíku a dojít do Santiaga s prosbou o zpomalení průběhu nemoci. Na 640 km dlouhou cestu se vydal se svým devítiletým synem, několika přáteli a filmovou kamerou ve dnech 10. 5. až 13. 6. 2017. Organizátorem cesty je známý poutník Petr Hirsch (projekt Pěšky kolem světa). Počin Jana Duška zaznamenala režisérka Eva Toulová spolu s kameramanem Tomášem Lénárdem ve filmovém dokumentu Camino na kolečkách. Smyslem dokumentu i cesty samotné je ukázat, že na vozíku život nekončí, a že i v těžké životní situaci je možné si plnit své sny. Jan Dušek se tak může stát inspirací pro další nemocné i vzorem pro svého malého syna.

Loreta Rumburk

  1. 2.—30. 3. 2019, úterý-sobota, 9.00-16.00

Camino na kolečkách, na vozíku život nekončí. Putovní výstava fotografií Petra Hirsche z cesty Jana Duška do Santiaga de Compostela. Vernisáž 7. 2. od 17.00 v ambitu Lorety, poté následuje beseda a ukázky z filmového dokumentu v Městské knihovně Rumburk. Více www.loretarumburk.cz

Tagy