weby pro nejsevernější čechy

Cesta do Indie – celodenní program pro veřejnost v Jablonci nad Nisou, 5. června 2019

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou připravilo na sobotu 15. června celodenní doprovodný program k výstavě Cesta do Indie. Na návštěvníky čeká zdarma prohlídka výstavy včetně dvou komentovaných prohlídek, tvůrčí dílny i přednáška o tradičním indickém oděvu.

Přednáška kurátorky asijských a afrických sbírek Národní galerie Zdeny Klimtové začíná od 10 hodin v ateliéru muzea, součástí budou i praktické ukázky oblékání sárí. Kromě přednášky jsou pro návštěvníky připraveny komentované prohlídky výstavou, a to ve 12 a v 15 hodin,“ přibližuje kurátorka výstavy Kateřina Hrušková.

Pro malé i velké cestovatele je na pokladně muzea k dispozici příběhový kvíz, díky kterému se na moment ocitnou v roli obchodníků plujících do exotické Bombaje prodat slavné jablonecké bižuterní zboží. Hloubavější návštěvníci si mohou vyzkoušet tzv. muzejní kufřík a proměnit se v detektiva, jehož cílem je zjistit majitele kufříku a jaký je jeho vztah k jednotlivým předmětům v kufříku.

V tento den nebude chybět ani tvůrčí dílna pro šikovné návštěvníky všech generací. Mohou si vyrobit papírové bangle v podobě origami zdobených kamínky nebo navlékat náramek s magickými rudraksha perlemi“, láká muzejní pedagožka Milena Zachařová.

Program k výstavě Cesta do Indie se koná v sobotu 15. června od 9 do 17 hodin. Vstup na něj, včetně výstavy, je zdarma.



Kontakt:

Milena Zachařová, tel. 483 369 021, email: milena.zacharova@msb-jablonec.cz

Krásné a pohodové dny přeje

Šárka Labusová

asistentka ředitelky muzea

email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

www.msb-jablonec.cz

Tagy