weby pro nejsevernější čechy

Atletická olympiáda dětí DSO Sever 2019

V pátek 21. června 2019 hostil rumburský stadion atletickou olympiádu dětí Dobrovolného svazku obcí Sever.

Letos jsem se účastnil podruhé, a nejsem si jist, zda to nebylo proto, že se tahle akce teprve podruhé konala. Nicméně pro děti super – od nejmenších prťat po již takřka hotové atlety, z nichž mnozí jsou zaháčkováni v hostitelském AC Rumburk křížem krážem přes všechny účastnící se obce.

Jak je již tradicí, loňský text byl napsán natolik univerzálně, že ho lze užít opět: Nádherné počasí, stadion plný nadšených dětí, v každém koutě nějaká disciplína od zábavných soutěží pro nejmenší mrňata po atletickou klasiku. Mnohá družstva v doprovodu starostů měst a obcí, strategicky umístěné a hojně využívané kbelíky se studenou vodou…

Letos jsem mohl být od začátku do konce, takže lze doplnit – občas se dlouze čekalo, sem tam se projevily nějaké zmatky s registrací přihlášených, ale přežili to všichni. Na chvíli zavítal senátor, na konec závodů dorazili významní atletičtí hosté, kteří způsobili autogramiádovou bouři a předvedli, čeho se dá i za poměrně krátkou dobu atletického úsilí dosáhnout – za tři roky mistrem ČR je víc než slušný výkon.

Pořadí obcí lze určit z fotek. Super den. Fotek plno. A já se letos poprvé opálil…

Slovy pořadatelů:

Na atletický stadion v Rumburku se sjeli 21. června 2019 výpravy reprezentující obce a města sdružení SEVER. Každou obec reprezentovalo deset slečen a deset chlapců od šesti do 15 let. Disciplíny – 50 nebo 60 metrů, skok daleký a hod míčkem. Poslední disciplínou byla štafeta žactva a přípravek na 4×100 metrů. Vedoucím každé výpravy byl starosta, starostka města či obce a vše umocnily barevná trička jednotlivých týmů. Všechny výkony byly obodovány, podle vícebojařských tabulek a nakonec byl vyhlášen vítěz celé OH. V době před vyhlášením výsledků se dětem představil nový desetibojařský rekordman ČR a mistr ČR v desetiboji dorostenců, sedmnáctiletý Fanda Doubek. Dětem ukázal jak se skáče 680 do dálky, hodil si oštěpem přes 55 metrů a ukázal dětem techniku přeběhu překážek. Zpestřením bylo zapózování starostek a starostů při hodu oštěpem. Celý den byl nádherně sportovní, atletický, bojovný a přesto náramně přátelský!

Konečné pořadí:
1. Rumburk 22668 bodů
2. Jiříkov 20639 bodů
3. Mikulášovice 20333 bodů
4. Krásná Lípa 18652 bodů
5. Lipová 17594 bodů
6. Velký Šenov 16701 bodů
7. Šluknov 16656 bodů
8. Dolní Poustevna 15024 bodů
9. Staré Křečany 13195 bodů
10. Doubice 10726 bodů
11. Vilémov 10380 bodů
12. Lobendava 4618 bodů

Posílám poděkování všem sportovcům, trenérům, doprovodu, divákům, Fandovi Doubkovi, všem kamarádům atletům za zvládnutí závodů. Zvláštní poděkování patří starostkám, starostům a všem z SO SEVER, za odhodlání se do projektu pustit. Dík všem dodavatelům, za medaile, dobrý oběd, krásná trička, AC za přípravu stadionu a SRASu za pomoc se stadionem. A veliký dík patří partnerům akce, za ceny a finanční podporu.

Honza Rein

Fotky Tomáše Fúska na FB AC RBK ->

Cizí zdroje ->

Rok 2018 ->

Tagy