weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý osmý týden roku 2019

Další akční víkend před námi.

V pátek 12. července 2019 pokračuje Tour de Feminin, jedou se Jiříkovské okruhy. Pokračuje letní hudební sezóna v podání Homegrown-Clubu Varnsdorf.

V sobotu 13. července 2019 Tour de Feminim hned dvakrát. Nejprve časovka, odpoledne pak kolem Rumburku. A stejně jako v pátek Homegrown-Club, a dokonce také hned dvakrát- Candela a pak Tohard. Já mířím nejprve do Kamenického Šenova na otočku, oficiálně budu začínat den až v Loretě, už teď je jasné, že se pojede dvakrát. Konají se Starokřečanské slavnosti a v jejich rámci také Open pohárová soutěž v benchpressu a mrtvém tahu. Proběhne další ročník Kyjovského festiválku. Bude rodeo v Království u Šluknova. Tomáš Linka v Jetřichovicích. A je tu také pozvánka do Krásné Lípy na Vlčí horu:

Tuto sobotu vás zveme do kaple ve Vlčí Hoře, kde se bude od 18 hodin konat koncert Kataríny Ševčíkové.

Katarína Ševčíková patří mezi vyhledávané harfistky nejen u nás, ale svou brilantní hrou, technickými znalostmi a šarmem okouzlila nadšené posluchače královského nástroje i v jiných zemích jako jsou Švýcarsko, Německo, Rakousko, Skandinávie, kde pravidelně vystupuje. Věnuje se především sólové hře a koncertní činnosti. Interpretuje nejen tvorbu klasické hudby různých období, ale také hudbu jiných žánrů (pop, folk, jazz). Šarmantní a talentovaná s úsměvem na tváři, královský nástroj a 47 andělsky rozeznělých strun.

V neděli 14. července 2019 poslední etapa Tour de Feminin. Já ale zradím a podlehnu volání Geoparku. Ovšem odpoledne budu zpátky včas, abych zamířil do Filipova.

Další akce hledejte v plakátcích, v našem kalendáři nebo kde chcete.

Sousední region snad brzy