weby pro nejsevernější čechy

Letí k vám program Coffee & Books na září 2019

Všem lidem prospívá dopřát čas od času duši uvolnění. Odpočinek obnovuje totiž životní sílu a veselá nálada prázdnin rozežene každý smutek (Seneca).

Filosof Seneca řekl: „Je zhola zbytečné se ptát, má-li život smysl či ne. Má takový smysl, jaký mu dáme.“

Smyslem naší kavárny je vytvořit příjemnou oázu v rozbouřeném světě plném změn. Nabídnout čas na dobrou knihu, dobrou kávu a setkání s přáteli nebo se zajímavými lidmi. V tom budeme pokračovat i se začátkem školního roku a připravili jsme pro vás i pár novinek a doufáme, že budou dávat smysl i vám.

Novinkou v našem programu je Open Mic OHUSCE, který se do Coffee & Books přestěhuje z Baru Bodenbach, kde žil 43. večerů (skoro pět let). V Coffee & Books budu pokračovat v projektu, který je zaměřen na autorskou písničkářskou tvorbu. Písně jsou totiž stejně sdělené jako básně, nebo jakákoliv jiná literární forma. Chceme písničkářům nabídnou kultivované prostředí a vnímavé publikum, které ocení jejich často niterné texty, kterými vás zavedou do svého světa. Na tyto večery se může přihlásit každý kdo skládá, píše, tvoří, zpívá….zkrátka open mic znamená otevřený mikrofon a OHUSCE – otevřená hudební scéna. Na 44. Open Mic OHUSCE uslyšíte jako hlavního hosta písničkářku Blondýnu. OHUSCE bude mezi knihami přibližně jednou za čtvrt roku.

Pokud jste výletovali a používali angličtinu, nemusíte jí odložit ani v září. English Small Talk Night neusnul ani o prázdninách a v září startuje svou druhou sezónu. Každý měsíc se můžete mezi kávou a knihami osmělovat, zdokonalovat a pilovat vaší angličtinu se stejnými nadšenci. Provázet vás bude Martina, stejně jako doposud.

Nebudeme jen spíkovat, budeme i šprechtit. Horká novinkou, díky naší baristce Elišce, je rozjezd i Deutscher sprichtabend. Takže stejný koncept, jen další řeč – němčina. Dejte vědět všem, kteří mají chuť si popovídat německy. německý večer bude pravidelně každé 3. úterý v měsíci. Tak si to zapište do notýsků a dejte vědět svým německy se učícím nebo hovořícím přátelům.

I v druhé polovině roku pokračují setkání knihomolů v klubu Books & Coffee nad knihami. V září se budeme dotýkat kvality života seniorů, konkrétně knihou Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Nevadí, že jste knihu nečetli, pokud vás zaujal film, můžete přijít také.

V rámci programu Coffee & Books vám nabízíme schůzku se španělskou poezií, kterou přeložil děčíňák a hispanista Vít Pokorný. Nabídne vám nevšední vhled do nádherné španělské poezie optikou práce překladatele. Večerem bude provázet Radek Kolínský.

Mezi akademiky zůstaneme v Café Nobel. Vydáme do Mexika a posvítíme si na mayskou kulturu, jejich náboženství a rituály. A zajímavý jistě bude pohled na otisk této prastaré kultury v dnešním světě. Provede nás Zuzana Kostićová.

A protože chceme mít letos větší náskok s našimi programy, posíláme nástřel programu na říjen.

Těšíme se na vás a přejeme vám krásný konec léta.

Za Coffee & Books
Jana Víchová

Nezapomeňte na rezervace – prosíme vás, abyste používali zprávy na fcb nebo email či náš web. Více kanálů nestíháme spravovat. Vchodenky na všechny akce, pokud není uvedeno jinak stojí 50,- Kč. V ceně je zahrnuta filtrovaná káva a drobné občerstvení.

Tagy