weby pro nejsevernější čechy

V Děčíně vznikne nové multifunkční sportoviště

Město Děčín bude mít nové multifunkční sportoviště. Sportoviště vznikne na místě současného skateparku a hokejbalového hřiště u zimního stadionu. Celá stavba vyjde na bezmála 34 000 000 korun, začít stavět by se mělo již během září, město Děčín v pátek 6. 9. 2019 předalo zhotoviteli staveniště.

„Předpokládáme, že přibližně patnáct milionů korun by měla pokrýt dotace od ministerstva školství,“ říká Vladislav Raška, náměstek primátora s tím, že její přesná výše se bude odvíjet od celkových uznatelných nákladů ve smyslu splnění podmínek dotace.

„Místní areál byl roky v zanedbaném stavu, jsem proto rád, že tu vznikne nové sportoviště. Jednou z priorit vedení města je podpora sportu, a toto je další krok, aby si lidé v našem městě měli možnost jít zasportovat,“ dodává náměstek.

Na místě vzniknou dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem. Na jednom hřišti se bude moci hrát například malý fotbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal, na druhém pak hokejbal a in-line hokej. Součástí areálu bude také betonový skatepark, šatny, toalety a sprchy. Areál bude mít i umělé osvětlení.

„Multifunkční sportoviště za zimním stadionem bylo hodně diskutované téma. Jsem proto rád, že vznikne. Věřím, že se díky němu podaří v Děčíně přilákat ke sportu více dětí,“ říká radní pro sport Jakub Houška.

Letos bylo například otevřeno workoutové hřiště v Březinách pro venkovní posilování. Hřiště bylo postaveno v rámci akce Tvoříme Děčín. Další podporou sportu je letošní otevření školních hřišť v odpoledních hodinách či o víkendu pro veřejnost, která si na nich může bezplatně zasportovat.

 

 

Tagy