weby pro nejsevernější čechy

Letí k vám program Coffee & Books na říjen 2019

Všem lidem prospívá dopřát čas od času duši uvolnění. Odpočinek obnovuje totiž životní sílu a veselá nálada prázdnin rozežene každý smutek (Seneca).

Filosof Seneca řekl: „Je zhola zbytečné se ptát, má-li život smysl či ne. Má takový smysl, jaký mu dáme.“

Vážení a milí kávomilci a kávomilkyně, na začátku si dovolujeme být lehce infantilní, protože víme, že hned v úvodu října se setkáte s děčínským básníkem Radkem Fridrichem, který dá básním správnou míru.

Také můžete podpořit autorskou tvorbu studentů děčínského gymnásia tím, že jim poskytnete své uši. Radost tak uděláte nejen jim, ale také sobě. Samozřejmě jsou i v říjnu připraveny dva večery ve kterých můžete pilovat anglickou a německou konverzaci. Účast na prvním německém konverzačním večeru byla příjemným překvapením. Děkujeme!

V říjnu na vás čekají tři večery věnované knihám. První vypráví příběhy velkých žen z malé země, druhá se věnuje tématu života s nadanými dětmi, což není vždy procházka růžovou zahradou, jak se dozvíte od její autorky a renomované terapeutky a třetí kniha je kniha tajemná a málokdy viděná. Do děčínské kroniky nám dá nahlédnout člověk nejpovolanější – kronikářka Věnceslava Zimmermannová.



A nebojte i na cestování dojde. Na Madagaskar vás vezme jeho znalec, biolog a redaktor časopisu Vesmír Pavel Hošek. Tak se na vás těšíme a přejeme vám málo podzimních splínů. A kdyby náhodou nějaké přišly, víte kde nás najdete.

Za Coffee & Books
Jana Víchová

Nezapomeňte na rezervace – prosíme vás, abyste používali zprávy na fcb nebo email či náš web. Více kanálů nestíháme spravovat. Vchodenky na všechny akce, pokud není uvedeno jinak stojí 50,- Kč. V ceně je zahrnuta filtrovaná káva a drobné občerstvení.

Tagy