weby pro nejsevernější čechy

Volejbal – krajská soutěž starších žákyň 2019 (sobota 9. 11. 2019)

V sobotu 9. listopadu 2019 ve varnsdorfské sportovní hale proběhlo další kolo krajského volejbalového přeboru starších žákyň.

Někdy je všechno jinak. Měl jsem na tuhle sobotu krom milionu jiných akcí napsané dva zápasy žen místního Slovanu – Áčko hrálo s Lokomotivou Liberec a Béčko se Sokolem Mnichovo Hradiště. Jenže jsem se zdržel víc než bylo v plánu v Městské knihovně, a když jsem dorazil na termín druhých utkání, dozvěděl jsem se, že už nikdo není. Prý hrozně pospíchaly a jsou v hale. V hale? Inu ano… Nějak všechny informační zdroje selhaly a to, že se u nás už zase hraje kraj, mi nikdo nedokázal sdělit. V hale jsem zamířil na tribunu, abych zjistil, co se vlastně děje. Jenže brzy mne objevily Duklandy a tak jsem musel dolů na palubovku. Inu, když jsou tak žádostivé fotodokumentace, snad se příště ozvou včas.

Jak to jen jde, nadávám na úroveň toku informací jak města, tak celého regionu. Jenže ono je to tak křížem krážem republikou – na rozdíl od „dospělácké“ ligy se totiž v mladších kategoriích případný zájemce dozví velké kulové.

Prý je to tím, že soutěžící týmy se dozví, co je třeba, ale na zadávání na web a nějakou další prezentaci + zveřejnění výsledků nejsou lidi a síly. To je ale pak těžké někde něco vysondovat. Nezbývá, než luxovat info u rozpoznaných účastníků:

TJ Slovan Varnsdorf:

VDF – Dukla LBC 1:2
VDF – Nový Bor C 2:0
VDF – Mnichovo Hradiště 2:0

Starší žákyně v sobotu odehrály další kolo krajské soutěže, tentokrát v 1. lize

Po vítězství nad Novým Borem a Mnich. Hradištěm udržely i pro další kolo nejvyšší výkonnostní ligu. Pro družstvo je ještě menší bonus, že jako jediné dokázalo vzít Dukle LBC set.
O víkendu odjíždějí děvčata na další kolo českého poháru do Tábora. Děkujeme že jste dorazili fandit, budeme se těšit na dalším domácím turnaji

Dukla Liberec:

STARŠÍ ŽÁKYNĚ BODUJÍ V KRAJSKÉM PŘEBORU!

Tuto sobotu pokračoval 2. kolem ve Varnsdorfu Krajský přebor starších žákyň. V této sezóně jsme opět přihlásili 2 týmy, i když se naše nejzkušenější hráčky této soutěže neúčastní. Příležitost tak mají další šikovná děvčata, která získávají herní zkušenosti. Dukla „A“ v 1. lize vyhrála všechna svá utkání a vede v celkovém pořadí. Děkujeme všem děvčatům za vzornou reprezentaci klubu!!!

STARŠÍ ŽÁKYNĚ BODUJÍ V KRAJSKÉM PŘEBORU!

Ve Varnsdorfu bodoval i náš tým Dukla „B“, který je sestaven zejména z mladých hráček. Tento tým dnes ve 3. lize odehrál čtyři utkání se smířlivým skóre dvě vítězství a dvě porážky. A právě zápasové zatížení nás posouvá na další stupínek volejbalového umění. Děkujeme všem děvčatům za vzornou reprezentaci klubu!!

Beach Volejbal Vratislavice:

V sobotu 9. 11. 2019 jsme v 2. kole krajského přeboru ve Varnsdorfu potvrdili postup a hned poprvé skončili v 2. lize na krásném 2. místě. Postup do 1. ligy vybojovala děvčata z volejbalové ZŠ Ještědská Liberec, která nás v úvodním a hezkém zápase porazila. V dalším zápase jsme pokračovali v dobrém volejbalu a porazili Jablonec „A“ 2:0 a v posledním zápase s Turnovem „A“ jsme prohráli až v tie-breaku 13:15.

Pozitivum bylo, že postupně všech 12 hráček na hřišti bojovaly a získávaly herní zkušenosti. Bylo nádherné zažívat soudržnost našeho vratislavického týmu. Fajnová byla i cesta vlakem tam i zpět.

Za BV VratislaviceM. a N. Duroňovy, N. Rychnová, E. Sedlaříková, B. Straková, K. Beránková, V. Bursová, J. Dousková, L. Ruckensteinerová, A. Kašparová, J. Herešová, T. Šebelíková, trenér Jan Kvapil.

TJ Zikuda Turnov:

09.11.2019 – 2. KOLO KP SŽKY – VARNSDORF

Další kolo KP starších žákyň ve Varnsdorfu bylo testováním nových posil týmu z Lomnice ve složení Bára Skalická, Anežka Kubánková a Klára Wagnerová.

Výsledky zápasů odpovídají ladění týmu.

TJ Zikuda Turnov – Bižuterie Jablonec nad Nisou 0:2 (-11, -19)

TJ Zikuda Turnov – SK Ještědská 0:2 (-17, -12)

TJ Zikuda Turnov – BV Vratislavice 2:1 (-20, 17, 13)

Děkujeme rodičům za super skandování,  které vytvořilo dokonalou soutěžní atmosféru. Holky bohužel spadly do třetí ligy, ale věříme, až se nový tým sladí, tak se brzy vrátí do vyšších lig, kam bezesporu svou výkonností patří.

SK Ještědská Liberec:

Krajský přebor starších žákyň – postup do 1. ligy!!!

V sobotu 9. 11. 2019 se ve Varnsdorfu odehrálo 2. kolo krajského přeboru starších žákyň.

Naše družstvo bylo po dlouhé době opět kompletní. Holky přehrály ve vyrovnaných zápasech postupně BV Vratislavice (2:0), TJ Turnov (2:0) a Bižu Jablonec (2:0). Nutno dodat, že jsme všechny zápasy odehráli velmi dobře a hru jsme většinou měli pod kontrolou.

Holkám gratuluji k postupu do 1. ligy. Pokud budeme opět kompletní, pak zůstane cílem udržení v elitní skupině.

Turnaj odehrály: Kačka Prchalová, Barča Kolomazníková, Lucka Bímová, Kačka Pospíšilová, Verča Kubečková, Emča Čechová a Lucka Houdová.

Vrtule Frýdlant:

Máme za sebou náročnou sobotu. Naše starší žákyně vyrazily do Varnsdorfu na další kolo krajského přeboru. Holky měly trochu smolíka, ze čtyř zápasů dvakrát prohrály v koncovce tiebreaku o 2 body. Jednou pak vyhrály 2:0 a jednou prohrály 0:2. Celkově z toho bylo nakonec pěkné 3. místo ve 3. výkonnostní lize. Holky určitě zaslouží pochvalu!

Foto IŠ:

Starší žákyně – kvalifikace Český pohár 2019, neděle ->, Starší žákyně – kvalifikace Český pohár 2019, sobota ->, Starší žákyně  Finále krajské soutěže volejbalu kadetek 2017 ->

Tagy