weby pro nejsevernější čechy

Vánoční turnaj ve florbale (Varnsdorf, listopad 2019)

V pátek 22. listopadu 2019 se ve sportovní hale ve Varnsdorfu konal letošní ročník vánočního turnaje ve florbale určený pro I. stupeň varnsdorfských základních škol, který pořádá ZŠ a MŠ Bratislavská Varnsdorf.

Tak dlouho jsem se snažil si zapamatovat, že by se podle zahajovacích slov mělo jednat o 14. ročník, až jsem při přípravě zjistil, že o stejné číslovce se mluvilo už loni. Takže nevím. Jisté je jen to, že turnaj má předlouhou tradici a že samotné pořadatelské škole se moc nedaří…

I letos jen 4 základky. Z místních pořádající ZŠ a MŠ Bratislavská, Náměstí a Edisonka (letos absentovala Východní a již po několikáté Karlovka – i když u té přemýšlím, na které akci jsem ji vlastně poslední dobou vůbec viděl). Velmi dlouho se čekalo na Dolní Podluží.

Několikrát jsem si odskočil na souběžně konanou akci, nicméně se mi podařilo trefit závěr a nafotit vyhlášení výsledků včetně výsledkových tabulek (viz galerie). Pokud se objeví info u některé ze škol, pokusím se doplnit.

Fotogalerie na webu pořádající ZŠ a MŠ Bratislavská Varnsdorf ->

Zpráva ze ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf:

Florbalový turnaj– 14. ročník florbalového turnaje, Sportovní hala Varnsdorf – 22. 11. 2019

Pořadatel: ZŠ a MŠ Bratislavská

Věková hranice: Žáci 1. – 5. tříd ZŠ

Hrací systém: 3 + 1 (chlapci, dívky)

Naše sestava:

DívkyBeránková, Kučmová, Nguyen, Svobodová, Mičanová, Voráčková, Jägrová, Strýčková, Schillerová, Iblová

ChlapciŠkvrna, Sorád, Průša, Jelenčiak, Šeps, Jirout, Synek, Junek, Kolář

Sláva vítězům, čest poraženým

Dne 22. 11. se chlapci a dívky naší školy zúčastnili již 14. ročníku florbalového turnaje, který se konal ve varnsdorfské sportovní hale. Do tradičního turnaje pořádaného ZŠ a MŠ Bratislavskou se letos zapojily pouze čtyři školy, a to ZŠ Edisonova, ZŠ Dolní Podluží, pořadatelská ZŠ a MŠ Bratislavská a naše škola. Na turnaj jsme se všichni moc těšili a věřili, že i přes minimum tréninků předvedeme dobrý výsledek. Chlapci šli do turnaje s myšlenkou, že by rádi po turnaji vystoupili až na „zlatý vrchol“, a stvrdili tak jejich velmi dobré výkony na předešlém turnaji v Děčíně. Naopak u dívek to byla velká neznámá, jak moc se jim na turnaji bude vést. Pro některá děvčata to byl první florbalový turnaj v životě, a tak před nimi stál nelehký úkol. Avšak jejich motivace ukázat se v co nejlepším světle byla veliká a již na pár přípravných hodinách bylo vidět, že nasazení a bojovnost hledat na turnaji rozhodně nebudou. Pořadatelem byl určen hrací systém „každý s každým“ pro dívky i chlapce.

Do úvodního utkání jsme vstupovali proti pravděpodobně nejtěžšímu soupeři ze ZŠ Edisonova, který svojí hrou vytvořil pro naše oba týmy velmi náročná utkání. Dalo by se říci, že chlapci začali zápas v poněkud vlažnějším tempu a chvíli trvalo, než se dostali do hry. Myslím, že mírná přemotivovanost byla příčinou patrné nervozity, která se našim chlapcům často vkrádala do hry. Po pár minutách ne zcela atraktivního utkání se ovšem rozpoutal velký boj, ze kterého jsme vzešli jako o něco lepší tým. Zápas jsme dovedli do zasloužené výhry. Zápas děvčat byl především tuhý boj, očividná vyčerpanost některých dívek jednoznačně vypovídala o náročnosti utkání. Jejich úctyhodná snaha však byla odměněna sladkou výhrou a děvčata se mohla radovat z vítězství nad ZŠ Edisonova, stejně jako chlapci. Druhý zápas se ZŠ Dolní Podluží už probíhal v ne tak náročném tempu a chlapci jednoznačně svého soupeře přehráli. Děvčata v tomto zápase postrádala více štěstí, a přestože to byl daleko snazší zápas než úvodní, tak jsme bohužel prohráli o jeden jediný gól. Poslední zápasy s pořadatelským týmem ZŠ Bratislavská byly jednoznačné a produktivně nejúspěšnější. Jak chlapci, tak děvčata porazili soupeře vysokým rozdílem. V konečném pořadí to znamenalo, že obě naše družstva zvítězila a odnesla si poháry s nejvyšším oceněním. Chlapci tedy splnili očekávání a děvčata překvapila nejen sama sebe, ale i všechny ostatní týmy. Radost děvčat i chlapců z turnaje byla veliká a to jen umocňuje smysl těchto sportovních turnajů.

Všem zúčastněným patří velké poděkování za velmi dobré výkony, odhodlání a snahu zvítězit.

Na závěr bych chtěla poděkovat pořadatelské škole za uspořádání turnaje.

CHLAPCI

  1. Zápas ZŠ NÁMĚSTÍ X ZŠ EDISONOVA 3:2
  2. Zápas ZŠ NÁMĚSTÍ X ZŠ DOLNÍ PODLUŽÍ 7:2
  3. Zápas ZŠ NÁMĚSTÍ X ZŠ a MŠ BRATISLAVSKÁ 7:1

Nejvíce vstřelených gólů Jan Sorád.

DĚVČATA

  • Zápas ZŠ NÁMĚSTÍ X ZŠ EDISONOVA 2:0
  • Zápas ZŠ NÁMĚSTÍ X ZŠ DOLNÍ PODLUŽÍ 2:3
  • Zápas ZŠ NÁMĚSTÍ X ZŠ a MŠ BRATISLAVSKÁ 7:2

Nejvíce vstřelených gólů Viktorie Mičanová.

Vyhlášení:

Holky

  1. ZŠ NÁMĚSTÍ 
  2. ZŠ EDISONOVA
  3. DOLNÍ PODLUŽÍ
  4. BRATISLAVSKÁ

Kluci

  1. ZŠ NÁMĚSTÍ
  2. ZŠ EDISONOVA
  3. DOLNÍ PODLUŽÍ
  4. BRATISLAVSKÁ

Blanka Plocarová, učitelka a koordinátorka sportu ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf

Rok 2018 ->, rok 2017 ->rok 2016 ->

Tagy