weby pro nejsevernější čechy

Letí k vám program Coffee & Books na prosinec 2019

Vážení přátelé, dámy a pánové, chlapci a děvčata, je tu poslední měsíc roku.

Prosincový program startuje 45. Open mic Ohusce. Tentokrát bude naším milým hostem výborná písničkářka doprovázející se na akordeon s třeskutě vtipnými a břitkými texty Saša Niklíčková. Vřele Vám ji doporučuji! Naladit se můžete písní Lednice.

http://bit.ly/34ElLvf

Sluníčko a teplo nám v prosinci do kavárny přinese Ines Oliviera, Portugalka žijící v Děčíně, která miluje svou zemi, tradice a umí o nich báječně vyprávět. Během tohoto večera máte také možnost ochutnat něco z portugalské kuchyně, Ines zkrátka do své přednášky zahrne i naše chuťové pohárky a proto je výjimečně zvýšeno vchodné na 120,- . Jestli se chcete těšit, podívejte se co o portugalské kuchyni píše CNN:

https://cnn.it/2OZXrgU

Městský architekt Ondřej Beneš k nám do kavárny přijde vyprávět o tom, kam se posunula debata o veřejném prostoru a co je v Děčíně nového z pohledu architekta. Pozor!!! Výjimečně není tato debata ve čtvrtek, ale v úterý!

http://bit.ly/2DAxAHi

I v prosinci samozřejmě můžete u nás pilovat jazyky: English Small Talk a Deutscher Sprichabend – němčina se pouze výjimečně přesune na čtvrtek, protože se prohodí s architekturou.

Pro milovníky španělštiny máme nadějnou vyhlídku – možná se nám od ledna podaří rozjet i konverzace v jazyce Cervantesově.

Ve čtenářském klubu Books and Coffee se prosincovou knihou stává Muž jménem Ove.

http://bit.ly/34BPUM0

Vánoce u nás oslavíme již tradičně čtvrtou adventní neděli Vánočním pohlazením. Adventní pohádky a příběhy si s námi přečte báječný Rosťa Křivánek a písně zazpívá Erdela Teriérová.

A již mnoho let pořádáme spolu se Společností pro přepravu ročních období „Topení vánočního kapra“ na Štědrý den dopoledne. Tak se třeba můžeme potkat u rybníka a společně si zazpívat vánoční koledy.

A potom, potom už je Štědrý večer a kavárenské prázdniny, které potrvají od 24. prosince do 2. ledna 2020. Takže se na vás novoročně vyladění těšíme v pátek 3. ledna.

Už zase je konec roku.

Jako obvykle se rychle překulil a od září se jeho krok ještě zrychlil. Přejeme Vám všem krásné oslavy příchodu slunce, narození Ježíška a svátky klidu a míru. V nejdelších nocích, které nás nyní čekají, je zároveň ukryto semínko dlouhých slunečních dní. Nějak to podvědomě tušíme. Pro ty z vás, kteří vnímají Vánoce jako svátky příchodu slunce, je prosinec měsícem, ve kterém se láme tma do světla. Pro křesťany jsou Vánoce symbolem narození Ježíše, syna Božího, který pomáhá lidem překonávat těžkosti bezpodmínečnou láskou. Každý rok si přeji, abychom měli tento čas, kdy si přejeme vše dobré, v srdci po celý rok. O kolik hezčí je náš život, když nám druzí přejí prosperitu a lásku. Teplý úsměv hřeje celou zimu, tak na to nezapomínejme. Přejeme Vám hodně úsměvů a světla ve Vašich životech.

Za celý tým děčínské kulturní kavárny

Jana Víchová a Honza Kulíšek a také
Martina, Lenky, Barbory, Petr, Stázka, Františka, Barča, Tereza, Sofie, Aneta, Anna, Linda, Káťa, Tomáš, Dana, Jakub, Tereza

Nezapomeňte na rezervace – prosíme vás, abyste používali zprávy na fcb nebo email či náš web. Více kanálů nestíháme spravovat. Vchodenky na všechny akce, pokud není uvedeno jinak stojí 50,- Kč. V ceně je zahrnuta filtrovaná káva a drobné občerstvení.

Tagy