weby pro nejsevernější čechy

Školská futsalová liga 7 – 2019 – druhé kolo

Ve středu 11. prosince 2019 se naše škola stala organizátorem již 2. kola Školské futsalové ligy mladších žáků.

Tentokrát proti sobě nastoupila družstva tří škol. Žáci ze ZŠ Děčín Kamenická, ZŠ Česká Lípa Slovanka a zástupci z naší školy.

V prvním zápase naši žáci nastoupili proti  ZŠ Kamenická, kteří byli favority již z minulého ročníku. V poločase byl čas vyrovnaný 1:1. V druhém poločasu padly do naší brány dva góly a do konce zápasu chyběly 2 minuty. Naši kluci zabrali, dokázali vstřelit druhý gól. Konec se neúprosně blížil, zbývalo posledních 10 vteřin do konce a stav byl 3:2 pro soupeře. Získali jsme míč, David Grafek měl poslední možnost skórovat, od poloviny se probojoval až před soupeřovu branku a najednou ležel na zemi. Rozhodčí zapískal faul a vzápětí se ozvala siréna ukončující zápas. Penalta byla uznána, roli střelce si na sebe vzal sám David. Trestné střílení bezpečně proměnil! Konec zápasu, stav tedy 3:3. Určitě jde tento zápas označit za nejnapínavější ze všech, co se odehrály.

Ve druhém zápase proti sobě nastoupily ZŠ Kamenická a ZŠ Slovanka. Ze souboje vyšla vítězně ZŠ Slovanka. Ta poté nastoupila i proti našim žákům. Zápas pro nás skončil jednoznačným výsledkem 7:2 a naši kluci tak postupují do dalšího kola soutěže. Takového výsledku nikdy naši mladší žáci nedosáhli a patří jim obrovská gratulace a pojďme jim všichni držet palce, ať se jim daří co nejlépe i v nadcházejícím kole.

Celkově bylo druhé kolo „koukatelné“, shodli se na tom všichni přítomní – fanoušci, rozhodčí, učitelé, žáci. Jen tak dál!!!

Lukáš Hůla, učitel TV

ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše 469

Tagy