weby pro nejsevernější čechy

Dětská scéna 2020 (městské kolo Rumburk)

V úterý 3. března 2020 se Domu dětí a mládeže v Rumburku konalo městské kolo 49. celostátní přehlídky dětského divadla a 49. celostátní přehlídky dětských recitátorů Dětská scéna 2020.

Inu, když dva dělají totéž, není to totéž… Zatímco někde se na relativně novém webu a FB nedozvíte ani prd (a soukromě argumenty typu „to není naše akce“ a „oni by sem ještě třeba přišli lidi“), jinde tutéž akci propagují s předstihem, v seznamu akcí i plakátky… A neváhají třeba pro příchozí natisknout letáčky se jmény všech soutěžících (aby rodiče věděli, kdy kdo přijde na řadu).

V Rumburku jsem se byl podívat na tuhle soutěž poprvé, tudíž jsem se nechal trochu zaskočit. Probíhala souběžně na dvou místech, přede dvěma porotami. V přízemí nultá, I. a II. kategorie, v patře III. a IV. Z čehož vyplývá, že jsem nemohl stihnout všechno a všechny. Alespoň že vyhodnocení proběhla v různé časy.

Někdo zcela suverénní, někdo zmožený trémou tak, že sotva mluvil. Někdo recitaci doprovodil i hereckým výkonem, někdo před lidmi zapomněl půlku textu. A tak, jak to bývá, některé příspěvky stejné (Žáček zazněl dokonce třikrát) – jako kdyby snad veršů do dětských úst bylo málo.Postoupit do Děčína v každé kategorii mohou pouze dva, takže radost, nevěřící úsměvy, nervy, ale i zklamání a slzičky…

Orientačně takto (pár dětí bylo omluveno a nerecitovalo)

Va Varnsdorfu ročník 2017 ->, ročník 2016 ->, ročník 2014 ->, ročník 2012 ->

Tagy