weby pro nejsevernější čechy

Princezna jak z pohádky

Jak určitě už víte, jsem tento rok v maturitním ročníku. To s sebou také nese i maturitní ples, na kterém každá maturantka dbá na to, aby vypadala v tento večer kouzelně. Já samozřejmě nebyla jiná! Naštěstí jsem ale nebyla jako Popelka a nemusela být do půlnoci doma, a ani jsem vlastně neztratila žádnej střevíček. Ples jsem si moc užila, ale ty přípravy na něj byly šílené! Naštěstí při hledání těch pravých šatů pro tuto událost mi moc pomohl Salon Dream, o kterém bych vám dneska chtěla napsat. Tento salon najdete ve Varnsdorfu a vlastní ho mladá slečna Markéta Kolková. Rozhodla si splnit svůj obrovský sen a minulý rok v září si založila svůj vlastní salón, kde půjčuje nejrůznější šaty.

„Už vlastně od základní školy jsem koukala na šaty a salóny a těšila se, až půjdu na střední a zažiju ten svůj maturitní ples. Moje maminka byla až do minulého roku učitelka na střední škole, takže už na základní škole jsem s ní začala chodit na plesy jejích tříd. Milovala jsem koukat na ty holky v šatech a totálně se do plesů a maturantek zamilovala. A je to ve mně až do teď.“

Původně Markét neměla v plánu jít do toho takhle po hlavě, ale chtěla nejprve v nějakém salónu jen pracovat a zjistit vlastně, jak to chodí. Bohužel v našem výběžku není moc půjčoven šatů, proto se rozhodla, že to změní a založila si rovnou salón svůj. Má za sebou teprve první plesovou sezónu a končit určitě neplánuje! Má naopak plno plánů do budoucna, ať už je to rozšiřování sortimentu salónu nebo poskytování dalších služeb ohledně maturitních plesů.

V Salonu Dream si můžete vybrat šaty hned od několika dodavatelů. Patří mezi ně například Mori Lee, Jovani, Blush nebo Teuta Matoshi. Jsou to všechno kvalitní značky, od kterých objednává většina salónů. Ale pokud máte svůj vysněný kousek, můžete za Markét přijít jenom s fotkou a ona už vše zařídí.

„Chtěla jsem letos přidat už i svatební šaty ale momentální situace, která velmi omezila svatby, mi to nedovolila. Nevěsty si samozřejmě můžou u mě půjčit šaty také, pokud nechtějí bílé. Opravdovou svatební kolekci tedy ale posouvám na příští rok, to už by měla být situace lepší. Slečny, a i paní, si u mě samozřejmě mohou půjčit šaty na jakoukoliv událost. Už jsem půjčila šaty například i na firemní večírek a narozeninovou oslavu.“

Ceny půjčovného jsou v Salonu Dream různé. Jsou přizpůsobeny i těm zákaznicím, které nemají tisíce na půjčení šatů na jeden večer. Cena za dlouhé šaty se pohybuje od 500,- do 3 500,- a za krátké od 200,- do 1 500,-. Moc se mi líbí, že Markét myslí opravdu na všechny a vše má do detailu promyšlené.

Velké plus pro maturantky, které si půjčují šaty ze Salonu Dream, je mnoho výhod s tím spojených. Markét vás nalíčí, učeše a doveze vám šaty až přímo na místo konání plesu. Takže odpadá zmatečné přejíždění od kadeřnice na líčení a na dalších deset míst v den, který je už sám o sobě velice náročný. Tyto služby jsem bohužel nevyužila, ale moc mi pomohlo, že Markét se mnou na plese byla. Pomohla mi šaty zavázat a vše před šerpováním doladit. Jako bonus k zapůjčení šatů jsem dostala také vystřelovací konfety zdarma, které Markét ráda ladí k barvě šatů, aby na fotkách bylo vše dokonalé. A nebyla bych správná princezna bez korunky ve vlasech, že ano? Hodně jsem váhala, ale nakonec jsem do korunky šla a udělala jsem dobře, protože jsem jí vše krásně doplnila. Nejen korunky do vlasů, ale i šperky jsou také k šatům zdarma.

 „Teď nově jsme se s přítelem pustili do organizování plesů. Vše jsme pečlivě plánovali. Je to zase ulehčení pro maturanty, protože když není organizátor, tak se třída hodně hádá a někdy ani neshodne. Pomáháme maturantům s tématem, zařizovat nejlepší fotografy, kameramany, fotokoutky, kapely nebo DJ. Budeme také dělat výzdoby, ty už máme taky naplánované přesně k tématům, aby se to hodilo a vše perfektně ladilo. A myslíme tím celý sál, včetně stolů. Takže s námi maturanti zažijí ples, kde budou mít minimum starostí.“

Pokud jsem vás holky, co příští rok maturujete, navnadila, na šatičky ze Salonu Dream se můžete podívat ať už na Fejsbůku (Salon Dream) nebo i na Instáči (@salon__dream). Markét furt pořizuje nové a nové šaty, tak ať vám něco neunikne!

Celá zkušenost s touto mladou slečnou byla pro mě hrozně super. Vyhověla mi snad úplně ve všem a její přátelský přístup byl jenom třešnička na dortu toho všeho. Vše si mi ulehčila a za to ti děkuji, Markét! Děkuji také za poskytnutí rozhovoru. Jsem ráda, že mám možnost informovat okolí o lidech, jako jsi ty. A vlastně chci poděkovat i vám, moji čtenáři, protože každý pozitivní ohlas mi vykouzlí úsměv na tváři. <3

Foto: Tomáš Plešinger, Lukáš Hubálek, Manina & Jakub

Tagy