weby pro nejsevernější čechy

Volejbalová akademie Šluknovska, co je to?

Volejbalová akademie Šluknovska (dále jen VAŠ) funguje pod Schrödingerovým institutem již řadu let. Zpočátku naplňovala funkci volnočasových aktivit pro všechny přihlášené děti. Organizovaly se turnaje v barevném minivolejbalu, avšak později děti projevily zájem i o to hrát soutěže, a tak se VAŠ přihlásila do krajských soutěží volejbalového svazu Liberec.

Ve školním roce 2018/2019 naše pravidelné aktivity navštěvovalo 74 dětí. Ve volnočasových aktivitách jsme organizovali v barevném minivolejbalu tři kola Šluknovské ligy, Mikulášský turnaj, Vánoční turnaj s rodiči, plážový turnaj v beachvolejbalu, „Kočičí turnaj pro pejsky“, kde jsme vybrali téměř 50 kg krmení a pamlsků pro psy, které jsme odevzdali do útulku v Rumburku. Všechny turnaje proběhly za účasti více jak 50 dětí.

Některé z našich dětí se zúčastnily pěti turnajů v barevném minivolejbalu a trojkovém volejbalu ve Varnsdorfu, Kamenickém Šenově, Novém Boru a republikovém kole minivolejbalu v Liberci.

V krajských soutěžích jsme měli dvě družstva ve čtyřkovém volejbalu, která se umístila z 20-ti družstev na 10. a 17. místě. Některé děti se ve spolupráci s akademií Nový Bor zúčastnily Mistrovství ČR, kde získaly celkové 12. místo.

Na závěr sezóny proběhla dvě soustředění, a to 3denní soustředění na Tomášově u Mikulášovic a týdenní letní kemp VAŠ v Jiřetíně pod Jedlovou.

Během celého školního roku děti získávaly nové zkušenosti nejen s volejbalem a jeho prostředím, ale i nové dovednosti v celkovém pohybovém rozvoji.

Tagy