weby pro nejsevernější čechy

Otevření turistické sezony 2020

O víkendu od pátku 19. do neděle 21. června 2020 se uskutečnila řada akcí k opožděnému otevření letošní turistické sezóny.

V pátek 19. června 2020 dopoledne byla slavnostně otevřena první značená certifikovaná trasa pro vozíčkáře na území Ústeckého kraje. Odpoledne se pak uskutečnil výlet po po krásnolipských překvapeních.

V sobotu 20. června 2020 se za podstatně příznivějšího počasí uskutečnila túra Českosaským Švýcarskem, spojená s otevřením NS Česká silnice. Sraz u vlakového nádraží v České Kamenici, smluvním busem se zastávkou v infocentru v Srbské Kamenici, výstup na žlutou turistickou značku před Mezní Loukou. Po cyklostezce na červenou k Malé Pravčické bráně. Tady většina dál na Šaunštejn, malá skupinka pak vyzkoušela nečekané vyhlídky ze skal nad tímto skalním hradem.

Následně sestup k rozcestí Pod Šaunštejnem, kam dorazili další zájemci, protože tady ve 12 hodin došlo za přítomnosti zástupců správy Národního parku České Švýcarsko ke slavnostnímu otevření nově zřízené Naučné stezky Česká silnice. Procházka po jednotlivých zastaveních s odborným výkladem (a plněním questu). Individuální zájemci až do Zadních Jetřichovic, busová skupina se oddělila a přes Mokrý důl se vrátila na červenou, na Pohovku. Odtud část po zelené kratší variantou do Jetřichovic, zdatnější chodci pod Kolištěm s výhledy na Jetřichovické skály ke skalní kapli Kny a také do Jetřichovic.

V neděli 21. června 2020 pak otevírání sezóny vrcholilo přímo v České Kamenici a okolí.

Tagy