weby pro nejsevernější čechy

Program Muzea města Ústí nad Labem – červenec 2020

Vážení příznivci ústeckého muzea.

Hlavní letní muzejní akcí je i letos LETNÍ ČÍTÁRNA. Letní čítárnu letos otevíráme 30. června 2020 a využít ji můžete až do konce srpna. Po oba měsíce budou na terase muzea připraveny stolky, židle, lehátka a knihovnička s časopisy pro děti i dospělé, k dispozici budou také stolové společenské hry.

Společným tématem doprovodných akcí bude cestování. Vypravíme s kameramanem Jiřím Bálkem a režisérem Václavem Chaloupkem na více než pětitýdenní cestu po Botswaně, Zimbabwe, Namibii a Jihoafrické republice. S Frederickem Sukamou se podíváme do Konga.

Pro děti je na červenec připraven doprovodný program PÍSKOHRANÍ V ATRIU, kde Vás čekají zábavné hry a tvořivé dílny, dobrodružná písečná stezka za luštěním záhadného nápisu, prohlídka výstavy Písky známé i neznámé.

Zveme také na VÝLET DO PÍSKOVCOVÝCH SKAL. Tiské stěny jsou ukázkovým skalním městem s množstvím věží, roklí a skalních dutin. Pískovcovým labyrintem vás bezpečně provedou muzejní přírodovědci (geolog, entomolog a botanik). Doprava individuální, sraz v 9:15 v Tisé u kostela. Informace na emailu: pospisilova@muzeumusti.cz, telefon: 774 231 862. Max. počet účastníků 20, vstupenky je nutné rezervovat předem na www.vstupenkyusti.cz nebo v pokladně muzea.

Ústecké muzeum se také připojuje k letošnímu ARCHEOLOGICKÉMU LÉTU. Vydejte se s námi po stopách předků v našem regionu a navštivte raně středověkou celnici a místo několika bitev. Lokalitou Chlumec-Horka vás provede vedoucí archeologického oddělení ústeckého muzea Mgr. Eliška Wiesnerová. Účast na komentované prohlídce je bezplatná, nicméně vybraný termín je třeba si rezervovat na: www.arup.cas.cz/archeologicke-leto.

S pozdravem z Muzea města Ústí nad Labem

Martin Novák
propagační referent, kustod
e-mail: novak@muzeumusti.cz
web: www.muzeumusti.cz

Tagy