weby pro nejsevernější čechy

Skleněné pátky v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Chcete nahlédnout do tajů magického sklářského řemesla a objevit krásu skla v různých formách a tvarech? Na cyklus prázdninových letních dílen vás zve Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

„Na období letních prázdnin jsme každý druhý pátek připravili ukázky a dílny ruční výroby vybraných technik práce se sklem, z nichž některé patří mezi ohrožená řemesla a dají se vidět jen při podobných mimořádných událostech,“ řekla ředitelka muzea Milada Valečková. Ukázky budou zdarma, ale muzeum nabízí také další mimořádně zajímavý program. Neměli byste si nechat ujít prohlídku výstavy Trendy.Design.Produkce, včetně nově otevřené atraktivní přístavby ve tvaru skleněného krystalu, denně je po celé prázdniny otevřená rodinná tvůrčí dílna „Hrátky (nejen) se sklem“ a samozřejmě také stálé expozice Čarovná zahrada a Nekonečný příběh bižuterie.

A jaký program na „Skleněné pátky“ jablonecké muzeum přichystalo?

10. července proběhne výroba skleněných květin pod vedením výtvarnice Marcely Růžičkové.

24. července bude k vidění výroba lampových perel, špendlíků a drobných figurek v podání Kamily Parsi Žďárské.

7. srpna povede Pavlína Jůnová, v rámci výstavy Křehká krása 2020 v areálu jabloneckého Eurocentra, dílnu tradiční techniky malování obrázků na sklo. Skleněné pátky zakončí

21. srpna Jana Straková ukázkou foukání vánočních ozdob s možností ozdobit si vlastní výrobek.

Všechny dílny můžete v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou navštívit vždy od 10 do 18 hodin. Muzeum je po celé prázdniny otevřeno dokonce denně.

Podrobnosti naleznete na stránkách muzea www.msb-jablonec.cz

Pěkné dny přeje

Šárka Labusová
asistentka ředitelky muzea
email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
www.msb-jablonec.cz
Facebook

Tagy