weby pro nejsevernější čechy

V Loretě Rumburk se i v roce 2020 uskuteční prohlídka technického zázemí

Mimořádná prohlídka běžně nepřístupných prostor barokní památky Loreta Rumburk se pořádá jen jednou do roka.
Letos se koná v sobotu 11. 7. 2020 od 11.00 hod. Zájemci během 90 min. prohlídky uvidí řadu míst, která zůstávají při běžné prohlídce objektu návštěvníkům skryta. Počet míst ve skupině je omezen na 30 osob. Nutná rezervace na tel. +420 604 555 922. Vstupné 110 Kč a snížené 70 Kč. Vstup je na vlastní nebezpečí. S sebou je vhodné vzít si baterku a helmu.

Stop. Takhle zněla původní upoutávka a takhle vypadaly plány… Jenže to nakonec v sobotu bude trošinku jinak. Někdy je myšlenka kulovým bleskem, který si začne žít tak trochu vlastním životem a kutálí se do zcela nečekaných zákoutí.

Stojím na pískovcovém točitém schodišti, polykám ve světle baterky závoje prachu a uhýbám pavučinám, když mi kdesi vzadu, v okrajových částech mozku, šlehne tak trochu hovězí nápad – viděli z Lorety sice dost, ale ne všechno. A úplnou náhodou jsou tenhle týden tady… O kom je řeč? FysioART, spolek, který v Loretě uvedl představení na míru Půlnoc v pohraničí, tvoří ve varnsdorfském divadle nový kus. Myšlenka se protlačila přes prsty do SMSky – „Jak jste na tom v sobotu s časem?“ a pak už se kola roztočila. Z původního nápadu nabídnout hercům návrat na místo činu a ukázat jim dosud neviděné se otočením kormidla stanou herci součástí prohlídky a příchozím zpestří dopoledne úryvky ze zmíněné hry. Překvapení stíhá překvapení. Těší se na vás páter Mansuet, Arnoštka Kuligerová, princezny z Liechtensteinu, a především zástupce státu, STBák Zdeněk!

Tagy