weby pro nejsevernější čechy

Česká Kamenice 26. 9. 2020 – Broukovec Fest

V sobotu 26. září 2020 se v České Kamenici konal malý velký zázrak – uskutečnil se tu v místním kulturním stánku druhý ročník divadelního festivalu Broukovec Fest.

Už jen to, že v téhle době, kdy nikdo neví dne ani hodiny nových nařízení, opatření a zákazů, nakonec náhradní termín (fest měl být v době první vlny panikydemie) skutečně platil a že všichni účinkují se dostavili, je grandiozní úspěch. A i lidi přišli, byť méně, než by si Fest zasloužil.

Nabídka byla rozmanitá, pro každého se něco našlo.

Dopolední pohádka naučná a zábavná, zábavná a naučná. Mami, tati… A tak dál. Po slavnostním zahájení Dekanemor. Ano, slovní hříčka odkazuje na svůj „vzor“, byť šlo „jen“ o 3 příběhy + reklamní spoty. Ovšem pojaté svérázně. Nevím, jsou-li si toho Kámošové Drámošové vědomi, ale já si často vzpomněl na Limonádového Joea (zázračné účinky lektvaru, všichni jedna rodina). TS Magdaléna, které je letitou oporou varnsdorfské přehlídky Tanambourrée, bylo přinuceno změnit původně avizované vystoupení, ale nebylo čeho litovat. Následovalo pro mne největší překvapení – hudba v předsálí v podání Saši Niklíčkové, akordeonu a ukulele. Prosté, civilní, vtipné texty o věcech obyčejně neobyčejných. Kus Co není, přece je byl avizován jako fraška, ale osobně bych tak úplně nesouhlasil. Většinu času mne totiž mrazilo v zádech. Malá „chybka“ rozvedená do státní politiky aneb jak lež a klam suverénně vítězí nad pravdou a dobrotou. Pak ještě chvíle s kytarou v předsálí a pak již z časových důvodů odjezd. Takže k Modelce XXL nemohu sloužit.

Pavle a Jardo, díky.

Foto IŠK a něco i MD:

O festivalu co proč jak ->, Fest 2019 ->

Tagy