weby pro nejsevernější čechy

Jablonecké muzeum znovu otevřelo

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou se opět po delší době otevřelo svým návštěvníkům. Čekají na ně hned tři nové výstavy, ale také novinky ve stálých expozicích. Je třeba pouze počítat s tím, že návštěvnický režim je omezen na 60 osob. Návštěvu muzea lze ale využít třeba jen k nákupu zajímavých exkluzivních vánočních dárků.

Aktuálně muzeum nabízí kromě stálých expozic hned tři nové výstavy. Dvě z nich ukončí projekt Mezinárodního trienále skla a bižuterie Jablonec 2020. „Ta větší z nich se jmenuje DESIGNOVÁ 10⁰ a mapuje přírůstky současného designu do muzejní sbírky za posledních 10 let“,řekl hlavní kurátor muzea Petr Nový. Druhá z výstav nazvaná REFLEXE představuje v muzejním krystalu deset zajímavých sklářských umělců tří generací z různých koutů světa tvořících v České republice. Zastoupeni jsou tvůrci z Evropy, Asie a Severní Ameriky. Poslední výstavou je pak Kaleidoskop vkusu, kde bude k vidění luxusní bižuterie ze světových výstav v době budování socialismu.

Všechny uvedené výstavy bude možné navštívit až do 5. září 2021.

To ale není zdaleka všechno „V expozici skla najdete unikátní exponát s QR kódem odkazujícím na virtuální muzeum. A minout by návštěvníci neměli ani skleněnou plastiku TWIST od Mariana Karla v našem parku“,uvedla ředitelka muzea Milada Valečková.

Kontakt

Marie Víšková, tel. 774 323 738, e-mail: marie.viskova@msb-jablonec.cz

Přejeme co nejklidnější dny a pevné zdraví.

Šárka Labusová
asistentka ředitelky muzea
email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
www.msb-jablonec.cz
Facebook

Tagy