weby pro nejsevernější čechy

Program Muzea města Ústí nad Labem – říjen 2020

Vážení příznivci ústeckého muzea.

S potěšením vám oznamujeme, že ústecké muzeum má od čtvrtka 3. prosince 2020 otevřeno pro veřejnost. Můžete tedy opět navštívit výstavy „PÍSKY ZNÁMÉ I NEZNÁMÉ, ANEB FASCINUJÍCÍ SVĚT OBYČEJNÉHO PÍSKU“ a „FOTOGRAF RUDOLF JENATSCHKE“.

V platnosti však zůstávají protiepidemická opatření (roušky, rozestupy, dezinfekce a omezení kapacity).

Od 22. prosince budete mít možnost navštívit výstavu „ICH BIN EIN VYDRA ANEB JAK VYDRA PŘES HRANICE PŘIŠLA“. Výstava o vydře říční v Sasku a Ústeckém kraji představí vydru říční a její životní prostředí v plné kráse. Vydra, tajemný noční živočich, žila dříve na celém našem území. V druhé polovině 20. století ale přežívala jen na pár místech.  Dnes ji opět najdeme na celém území. Návrat to byl ale komplikovaný a plný překvapení. Řadu zajímavostí se dozvíte na výstavě a potkáte zde i řadu dalších druhů, které vydru v jejím životě provází.

Až do 31. ledna 2021 máte také možnost navštívit v muzeu výstavy z letošního ročníku ARKTICKÉHO FESTIVALU  české a arktické vědy a kultury. Jeho hlavním cílem je prohlubování již existujících kontaktů mezi českými a arktickými vědci a umělci a navazování spolupráce. Celkem tři výstavy „O IGIMARASUSSUKOVI, KTERÝ JEDL SVÉ ŽENY“, „KANADSKÁ ARKTIDA JE PLNÁ ŽIVOTA“ a „SÁMSKÉ POHÁDKY A POVĚSTI“ jsou k vidění v muzejní kavárně a v přilehlém prostoru.

Rádi bychom upozornili na změny v otevírací době –během Vánoc bude ústecké muzeum ve dnech 24., 28., 31. 12. 2020 a 1. 1. 2021 zavřeno.

S pozdravem z Muzea města Ústí nad Labem

Martin Novák
propagační referent, kustod
e-mail: novak@muzeumusti.cz
web: www.muzeumusti.cz

Tagy