weby pro nejsevernější čechy

Weather Report

Vánoce. Svátky klidu, míru, pohody. Bývávalo.

Co si budeme nalhávat, celý právě uplývající rok stál za h… nic. Místo 4 akcí za den jedna za 4 týdny, a to kdo ví jestli. To se pak fakt blbě vede zpravodajský web, když není o čem zprávovat, pokud se člověk chce vyhnout politice a státem organizovanému chaosu. Nicméně mě to na druhou stranu ušetřilo rozhodování. Už je to dost dlouho, kdy jsem poprvé napsal, že nehořím. Že je dávno pryč doba, kdy jsem jako bloud myslel, že je nutno brázdit nejen výběžek, ale celý okres křížem krážem a snažit se, aby mi nic neuteklo. MIW se mi smál už tehdy a já mu nevěřil. Jenže měl pravdu. Ona ta zásadní otázka prostě přijde. PROČ? Jaký to má všechno smysl? Koho to zajímá? Co z toho mám? Psát mě nebavilo a nebaví, časem jsem to spíš začal nenávidět (a městský kronikář MH mi vyčetl, že jsem se omezil na jednořádkovou větu a z ní se fakt nic opsat nedá). A co si budeme nalhávat, moje fotky jsou většinou sračka. Takže je mi to asi i nakonec jedno, jak to teď vypadá. A že batoh s technikou stejně drahou jako má předchozí auta se válí bez užitku v koutě.

Sportovci kynou doma před monitory, zpěváci dostali zákaz otevírání úst, turisté nesmí nikam chodit v kolektivu a děti hloupnou doma on-line. Jestli si fakt někdo myslí, že ohniskem nákazy je třeba bazén, který měl ke konci tažení vypočítanou kapacitu na 60 plavců a potkávalo se nás tam 5-10, z čehož polovina stále a jedni titíž důchodci, pak nevím, co k tomu říct. Nezbylo, než hibernovat. Opakovaně. Těch pár záchvěvů nikoho nezachránilo. Jen menšině nadšenců dalo mylnou marnou naději. Sýčkoval jsem od jara, sýčkuju pořád a budu i nadále.

Ať už si o mně myslí kdo chce co chce, jsem skeptik. Možná dokonce pesimista. Domnívám se totiž, že celý humbuk kolem spásné vakcíny je k ničemu. Že se žádný zázrak nestane. Tak jako nepomohlo „plošné“ testování. Že se nestane nic, a situace zůstane setrvalá. Můžeme chtít PSA bíti, ale nepomůže nám to.

Vsuvka 6. 1. 2021: Imunolog Vojtěch Thon právě na ČT24 potvrdil, že vakcíny nezajistí ochranu před onemocněním covid ani nezabrání přenosu infekce, pouze zabrání vzniku těžkých průběhů nemoci.

A proč ten nadpis? To je jednoduché. Znalci možná tuší, že v jádru téhle jazzrockové partičky stál Joe Zawinul. Často mi totiž (obzvláště poslední dobou) naskočí titul skladby dnes již asi málokomu známého uskupení Combo FH „Asi to zabalíme, i Josef už to zavinul“, který považuji za jasnou narážku na jmenovaného. Mám totiž nutkání to taky zavinout.