weby pro nejsevernější čechy

Konečně znovu do muzea, a zdarma

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou se v úterý 4. května 2021 opět po čtyřech měsících otevře návštěvníkům. Čekají na ně tři výstavy, ale také novinky ve stálých expozicích. To vše až do neděle 9. května 2021 zcela zdarma.
Návštěvnický režim bude omezen na 60 osob, které musí být samozřejmě vybaveny respirátory. „Velmi se na všechny své příznivce po čase zase těšíme, protože muzeum je bez diváků opravdu smutná instituce. A jsme rádi, že po nich nemusíme požadovat žádné testy, to bychom si v praxi nedokázali příliš představit,“ uvedla ředitelka muzea Milada Valečková.

Aktuálně muzeum nabízí kromě stálých expozic tři výstavy, které dosud byly otevřené pouhých 14 dní v prosinci minulého roku. „DESIGNOVÁ 10⁰ mapuje přírůstky současného designu do muzejní sbírky za posledních 10 let,“ řekl hlavní kurátor muzea Petr Nový, „REFLEXE pak v muzejním krystalu představuje deset zajímavých sklářských umělců tří generací z různých koutů světa tvořících v České republice“. Poslední výstavou je pak KALEIDOSKOP VKUSU, kde je k vidění luxusní bižuterie ze světových výstav v době budování socialismu.

To ale není zdaleka všechno. V expozici skla je nově instalována komorní výstava „Skleněná jubilea“ připomínající kulatá výročí Stanislava Libenského, Vladimíra Kopeckého a Ludviky Smrčkové. Nezapomeňte také vyzkoušet unikátní exponát s QR kódem odkazujícím na virtuální muzeum. V přístavbě najdete nově svítidlo FROZEN, které darovala muzeu společnost Lasvit.

Do Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou můžete přijít každý den kromě pondělků, otevřeno je od 10 do 18 hodin. Všichni návštěvníci mají do 9. května vstup zdarma, studenti odborných sklářských škol mají tuto výhodu po celý rok.

Kontakt
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
Marie Víšková, tel. 774 323 738, e-mail: marie.viskova@msb-jablonec.cz

Partneři
Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou, Czech Glass Competence, Crystal Valley

Hlavní mediální partner: Rádio RCL

Tagy