weby pro nejsevernější čechy

Muzejní noc se světlem na konci tunelu

Vážení přátelé, srdečně Vás zveme na Muzejní noc pod Ještědem 2021, která se uskuteční v pátek 25. června 2021 od 18 do 23 hodin v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou s podtitulem Rozsviťme světlo na konci tunelu!

S roční pauzou se muzejní instituce opět vrací k tradiční Muzejní noci pod Ještědem. V pátek 25. června od 18 hodin se konečně otevřou brány muzeí a galerií v Liberci, Jablonci nad Nisou a Vratislavicích a zůstanou otevřené až do 23 hodin. Kromě tradičních nočních prohlídek se návštěvníci mohou těšit na zajímavý doprovodný program a oblíbené výtvarné dílny pro děti.

U nás v muzeu se těšíme na první větší akci pro veřejnost po dlouhé pauze. Snažili jsme uzpůsobit program tak, abychom dodrželi hygienická opatření a zároveň abychom návštěvníkům nabídli plnohodnotné zážitky“, informuje Marie Víšková, která má v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou akci na starosti. Příchozí se mohou rozptýlit po stálých expozicích a prodloužených výstavách. V muzejním parku je čeká vystoupení skupin Anabáze a Nekrmit z Liberce. „Připravili jsme také tvůrčí dílnu s výrobou svícnů, kterými se po 22. hodině prozáří celý park a snad opravdu konečně rozsvítí světlo na konci tunelu“, říká ředitelka muzea Milada Valečková. A perlička na závěr – na návštěvníky muzea, kteří přijdou v klobouku či jiné zajímavé pokrývce hlavy, čeká drobná odměna.

Na trase Jablonec-Vratislavice-Liberec bude mezi zúčastněnými institucemi fungovat kyvadlová doprava historickými vozy podle jízdního řádu, který je k dispozici na místech konání.

V Jablonci nad Nisou je zastávka na Dolním náměstí. Dopravu opět zajišťuje BusLine. Vstup do všech objektů je zdarma, IQLANDIA poskytuje zlevněné vstupné.

Kompletní program Muzejní noci pod Ještědem najdete na webu muzea www.msb-jablonec.cz, u fb události a v tištěné verzi na pokladně muzea.

Kontakt

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

Marie Víšková, tel. 774 323 738, e-mail: marie.viskova@msb-jablonec.cz

Na akci Muzejní noc pod Ještědem spolupracují:

  • Oblastní galerie Liberec, Masarykova 14, Liberec
  • Severočeské muzeum v Liberci, Masarykova 11, Liberec
  • Technické muzeum Liberec, Masarykova 424/5, Liberec
  • IQLANDIA Liberec, Nitranská 410/10, Liberec
  • Automuzeum Vratislavice, Pivovarská 164, Vratislavice
  • Rodný dům Ferdinanda Porscheho, Tanvaldská 38, Liberec – Vratislavice nad Nisou
  • Kultura-Jablonec / Dům manželů Scheybalových, Kostelní 1/6, Jablonec nad Nisou
  • Městská galerie MY, Kostelní 1/6, Jablonec nad Nisou
  • Galerie N, Jehlářská 14, Jablonec nad Nisou

Partneři

Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou, Nadace Preciosa, Crystal Valley

Hlavní mediální partner muzea:Rádio RCL

Krásné a pohodové dny přeje

Šárka Labusová
asistentka ředitelky muzea
email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
www.msb-jablonec.cz
Facebook

Tagy