weby pro nejsevernější čechy

Program pro seniory k výstavě Kaleidoskop vkusu

Muzeum skla a bižuterie nabízí aktivním seniorům příležitost navštívit speciální program, tentokrát k výstavě Kaleidoskop vkusu. Předem objednaní návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku výstavy s kurátorkou Kateřinou Norou Novákovou a tvořivou dílnu s výrobou šperku inspirovaného retro vlnou.

Na výstavě jsou k vidění v neotřelé retro instalaci nejvýznamnější vzorky bižuterie, oceněné na celostátních a mezinárodních výstavách bižuterie v Jablonci nad Nisou v letech 1962–1987. Bižuterie je prezentována v souvislosti s dobovými fotografiemi z instalací výstav nebo s významnými celebritami.

K vidění jsou unikáty z oboru kovové bižuterie, skleněné, plastové i dřevěné bižuterie, takže si v hojnosti tvarů, materiálů i barev jistě každý najde své oblíbené kusy,“ přibližuje výstavu Kateřina Nora Nováková.

Akce se koná ve čtvrtek 2. září 2021 od 10 hodin a je určena výhradně pro seniory. Na program je nutné se předem objednat. Vstupné je 30,- Kč, jako bonus budou mít účastníci volný vstup do stálých expozic muzea. Výstavu Kaleidoskop vkusu – Československá bižuterie na výstavách 1948-1989 lze v jabloneckém muzeu navštívit do 5. září.

Kontakt:

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou, Bc. Milena Zachařová, tel. 778 702 892, email: milena.zacharova@msbjablonec.cz

Partneři muzea:

Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou, Preciosa, Crystal Valley a Rádio Contact Liberec

Pěkné dny přeje

Šárka Labusová
asistentka ředitelky muzea
email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
www.msb-jablonec.cz
Facebook

Tagy