weby pro nejsevernější čechy

53. ročník Poháru Rozhlasu s Českou spořitelnou – 2022

Ve čtvrtek 5. května 2022 se na stadionu v Rumburku uskutečnilo letošní okresní kolo Poháru Rozhlasu s Českou spořitelnou (Děčín sever, kategorie III. a IV.).

Po předchozích slunných a teplých dnech studená sprcha – zataženo, chladno, mokro. A možná i sprcha pro pořadatele – „jen“ varnsdorfští (gympl, náměstí, Edisonka) a gympl RBK, víc ani noha.

Kompletní výsledky okresního kola za rok 2022 ->

ZŠ Edisonova ->

Ve čtvrtek 5. 5. 2022 se týmy složené z žáků a žákyň II. stupně naší ZŠ zúčastnily atletické soutěže, 30. ROČNÍKU POHÁRU ROZHLASU.

Naši školu reprezentovali:

V kategorii mladších žákyň: Kalvachová Nikol, Mádlová Viktorie, Horčičková Bára, Eichlerová Agáta, Gerhátová Marie, Baranovská Zuzana, Kubicová Marie, Němcová Tina, Vlková Valerie, Sedláčková Nela, Adámková Anna Marie.

V kategorii starších žákyň: Tomancová Karolína, Zimová Kristýna, Nováčková Nikola, Štefanová Tereza, Eichlerová Eliška, Plíhalová Simona, Fazekasová Barbora, Miloschewitschová Martina, Vlčková Rozálie, Žišková Simona, Pokorná Natálie.

V kategorii mladších žáků: Kubr Michal, Sobotka Ondřej, Jordák Šimon, Pípa Lukáš, Němec Adam, Přibyl Martin, Hanzalík Filip, Hentschel David, Miler Jakub, Zajíček Ondřej.

V kategorii starších žáků: Hejný Matěj, Prystajovyč Dmytro, Flugr Pavel, Starý Jan, Polák Ladislav, Mádl Sebastien, Brož Martin, Průša Michal, Ziesemann Filip.

Obecně musíme naše žáky a žačky pochválit za pozitivní a zodpovědný přístup ke sportovní soutěži. 

Více se dařilo týmu chlapců, přičemž mladší žáci svou kategorii vyhráli a postoupili tak na krajské kolo, které se bude konat 25. 5. 2022 v Ústí nad Labem! Dále naši starší žáci 8. – 9. ročníku obsadili pěkné druhé místo a starší žákyně místo třetí.

Během sportovní akce padlo několik skvělých výkonů a také osobních a soutěžních rekordů, o které se postarali naši žáci. Zejména v kategorii mladších žáků zcela dominovali naši svěřenci.

Ve svých disciplínách dominovali postupně Filip Hanzalík, který nejdříve zvítězil s časem 7,57 v běhu na 60 m a chvilku poté dokázal překonat osobní rekord ve skoku dalekém, a to skokem dlouhým 5,42 m. Dále Matin Přibyl, který svým časem 3:15,49 dokázal zvítězit v běhu na 1000 m a druhého nejlepšího závodníka nechal za zády téměř o půl kola. Ve skoku vysokém zvítězil Ondřej Zajíček, který překonal laťku ve výšce 142 cm. A v hodu míčkem Jakub Miler s výkonem 57,5 m.

Mezi staršími žáky své disciplíny vyhrál také Filip Ziesemann, který ve skoku dalekém skočil 5,38 m. A ve skoku vysokém překonal laťku ve výšce 170 cm. Velmi dobré výkony také předvedli naši reprezentanti Sebastien Mádl, Jan starý a Ladislav Polák ve vrhu koulí, kdy dokázali obsadit přední příčky 3.–5. místo.

Mezi dívkami nás skvěle reprezentovaly mladší žákyně Nikol Kalvachová, Viktorie Mádlová, Marie Kubicová a Bára Horčičková. Dále pak zazářila Zuzana Baranovská, která získala 1. místo v hodu kriketovým míčkem. Další pěkné výkony předvedla skupina reprezentantek starších žákyň 8.–9. ročníku, a to Barbora Fazekasová, Nikola Nováčková, Kristýna Zimová a Simona Žišková, která v běhu na 800 m nechala vše.

Za přístup všem žákyním a žákům děkují učitelé TV.

Mgr. Martin Bahník
Mgr. Martin Hamada
Mgr. Bc. Nikola Kalvachová

foto ->

Gymnázium Rumburk ->

Rumburský atletický stadion ve čtvrtek 5. května. zaznamenal významné úspěchy pro žákyně a žáky Gymnázia Rumburk. V atletické soutěži družstev základních škol (a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií) nazvané Pohár rozhlasu se podařilo třikrát dosáhnout na stupně vítězů.

Ačkoli naše gymnázium je znevýhodněno oproti jiným základním školám tím, že v každém ročníku nižšího gymnázia je pouze jedna třída, a tudíž i velmi omezený výběr potenciálních závodníků, podařilo se sestavit družstva ve třech kategoriích: mladší žáci, mladší žákyně (prima, sekunda) a starší žákyně (tercie, kvarta).

Covidová pauza se odrazila na nižším počtu soutěžících škol, nicméně i tak dosažené výkony měli velmi kvalitní úroveň. Mladší žákyně po velmi vyrovnaných soubojích obsadily 3. místo a mladší žáci stejně jako starší žákyně dosáhli dokonce na 2. místo, což je opravdu vynikající výsledek.

Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci školy a doufejme, že se se všemi setkáme v příštím ročníku Poháru rozhlasu nebo v dalších sportovních soutěžích.

Mgr. Kamila Veselá

Rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->

Tagy