weby pro nejsevernější čechy

Moderní škola 4.0 – Elektromotorka ZIDAN

I v letošním roce se naše škola zúčastnila ve spolupráci s VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf soutěže Ústeckého kraje Dobrá škola – Moderní škola 4.0.

Letošním oborem pro řešení byla Elektrotechnika a žáci realizovali náročný projekt stavby funkční elektromotorky skutečné velikosti.

Ti, kteří se účastnili projektu, vyrobili od píky kompletní rám pro elektromotorku, sestavili podvozek a navrhli a realizovali elektroinstalaci. Dále vytvořili přístrojovou desku s vlastním uživatelským prostředím a webové rozhraní, které lze instalovat v jakémkoli chytrém zařízení. Výsledkem půlroční intenzivní práce je terénní motocykl se jmenovitým výkonem 3 kW, kapacitou baterie 1.5 kWh a nominálním napětím zdroje 52 V. Komunikační jednotka motocyklu umožňuje bezdrátové sledování polohy GPS a stavu vybraných parametrů na internetu.

Projektu stavby elektromotorky se zúčastnilo celkem 6 žáků z VOŠ a SPŠ a SOŠ Varnsdorf a 2 žáci ze ZŠ Varnsdorf, náměstí E. Beneše (Jaroslav Lacina a Jan Volšička). Vytvořili výborný tým, který spolupracoval, získal nové znalosti, zkušenosti a nová přátelství. Ačkoliv tým nevyhrál, pro nás jsou všichni členové týmu vítězi.

Vedení ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

Rok 2020 ->, rok 2019 ->

Tagy