weby pro nejsevernější čechy

Výroba domácího nebo třídního kompostéru

Stále ještě jsou volná místa na dílničku o žížalách a kompostování pro rodiny s dětmi i pro pedagogy, kteří chtějí se třídou obhospodařovat třídní kompostér. Podmínkou účasti není si kompostér hned vyrobit, je možné se jen přijít podívat, co to obnáší a pak se rozhodnout.

Termín: 3. 6. 2022 od 17:00 v Plšíkově učebně v Krásné Lípě.

Dílnička bude zaměřena na kompostování v domácích kompostérech (tedy v kompostérech, které jsou umístěny v bytě, na balkóně nebo i ve školní třídě). Dozvíte se něco o životě žížal a o tom, jak si udělat domácí kompostér a kompostovat, i když nemáte zahrádku, nebo co je to „žížalí čaj“.

Wokshop bude zaměřen hlavně na děti, ale zajímavé informace se dozví i jejich rodiče. Zájemci si mohou ale nemusí domácí kompostér během akce vyrobit (některé pomůcky si tedy, prosím, přineste s sebou). Lektorka přiveze žížalí násadu, takže Váš kompostér hned ožije!

Akce je vhodná i pro učitele, kteří chtějí společně se svojí třídou obhospodařovat školní vermikompostér a pozorovat svět žížal.

Lektorka: Eliška Jáčová z ekocentra Střevlík v Hejnicích.

Pomůcky na výrobu kompostéru, které si přineste s sebou:

2-3 stejně velké boxy s víky, které dobře pasují do sebe – boxy jsou vhodnější než kbelíky, mnohem lepší jsou také nížší/mělčí nádoby než ty hluboké/vysoké zbytkový kus látky/ netkané textilie který poslouží jako sítko – nejlépe umělina, bavlna či len se velmi brzo zcela rozloží.

S sebou oblečení, které se může umazat.

NA TUTO AKCI JE NUTNÉ SE PŘEDEM NAHLÁSIT. POČET MÍST JE OMEZENÝ.

Akce se koná při příležitosti oslav 50 let od založení CHKO Labské pískovce a v rámci aktivit k Evropskému dni chráněných území.

Přihlášky prosím provádějte na níže uvedeném kontaktu. Vstup na akci je zdarma a výrobek si po dokončení odnesete domů.

Kontakt na organizátora dílničky:

Jarmila Judová
Referent environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Správa Národního parku České Švýcarsko
Pražská 457/52
407 46 Krásná Lípa

Mobil: +420 775 552 790
Mail: j.judova@npcs.cz

Tagy