weby pro nejsevernější čechy

Letní streetballová liga Šluknovska 2022 – druhé kolo

V sobotu 20. srpna 2022 pokračoval letošní ročník Letní streetballové ligy Šluknovska 2022 druhým kolem.

Předpověď počasí a jeho skutečný stav donutily organizátory přesunout turnaj z exteriéru do sportovní haly. Kladným bonusem byla účast hostů, baskeťáci z Děčína měli celý týden v hale soustředění, tudíž se dvě akce spojily v jednu.

Na oddílovém webu zde ->

2. turnaj – Varnsdorf – sportovní hala
LSLŠ opět s rekordní účastí hráčů (33 týmů) se odehrávala za nepřízně počasí ve sportovní hale ve Varnsdorfu

A na webu SI podrobně ->

V sobotu 20. srpna zaplavilo moře basketbalistů varnsdorfskou sportovní halu, aby si zde zahráli streetballový turnaj, který se měl původně konat na hřišti pod sokolovnou.

Deštivé počasí paradoxně nebylo největší výzvou organizátorů, ale doposud rekordní počet přihlášených týmů. Z třiatřiceti družstev se třiadvacet zaregistrovalo v mládežnických kategoriích a to převážně díky zájmu o turnaj u týmů basketbalových klubů Děčína a Vyšehradu, které se ve Varnsdorfu a Jiřetíně pod Jedlovou připravují na nadcházející sezónu. Po poněkud náročnějším rozlosování se před desátou hodinou začala hrát první utkání, která v průběhu dne přerušila pouze soutěž ve střelbě zpoza tříbodového oblouku, kterou vyhrál Matyáš Svatek a čáry trestného hodu, v té zvítězil Petr Ekrt.

Samotné vyhlášení výsledků a odměnění účastníků proběhlo po čtvrté hodině odpolední, kdy se nachýlil konec jedinečné příležitosti užít si nádhernou sportovní atmosféru, porovnat basketbalové dovednosti s vrstevníky, sdílet své zkušenosti a společné emoce z milované hry. Velké poděkování patří všem zúčastněným a obzvlášť organizačnímu týmu, který odvedl skvělou práci. Děkujeme také za perfektně připravenou sportovní halu a samozřejmě našim sponzorům a partnerům, jejichž výčet a mnohé další informace o Letní streetballové lize Šluknovska naleznete na LSLŠ.

Poslední turnaj desátého ročníku se odehraje v Rumburku 10. září ve sportovním areálu ZŠ U Nemocnice, kam vás srdečně zveme a těšíme se na setkání.

Akci finančně podpořilo město Varnsdorf.

Jan Šišulák

Výjimečně zazněl dotaz, kde, nejspíš právě z Děčína. Tak pokud našli, moji rádcové, našli, stačí se ozvat (ivo@safus.cz), protože tady je jen skrovný výběr.

Letní streetballová liga Šluknovska 2022 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2021 – druhé kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2021 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2020 – druhé kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2020 – první kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2019 – druhé kolo, Letní streetballová liga Šluknovska 2019 – první kolo

Tagy