weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – kadetky U17 TJ Slovan Varnsdorf vs TJ Sokol Toužim (leden 2023)

Stejně jako den předchozí, v neděli 22. ledna 2023 vystřídaly kolegy-kadety ve varnsdorfské sportovní hale kadetky U17 TJ Slovan Varnsdorf v 16. kole nadregionální ligy ve skupině A proti týmu TJ Sokol Toužim.

Už v první čtvrti jsem nestačil zírat, kde zůstal včerejšek. Těžko říct, zda za to mohla únava ze soboty nebo dojem, že soupeř ze chvostu aktuální tabulky nic neznamená. Leč Toužim se rozjela a domácí holky těžce nestíhaly, vzpamatovávaly se horko těžko. V půli to vypadalo opravdu bledě. Naštěstí zázračné konečné skóre 42:40 (11:11 / 18:23 / 30:30).

Na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf : TJ Sokol Toužim – 42:40

Začátek nedělního zápasu s týmem, který už známe, a který se pohybuje na konci tabulky, byl nepříjemným překvapením. Soupeř nasadil zónovou obranu, na kterou se nám těžko hledala odpověď. Obrana z naší strany byla velmi dobrá, ale přesun do útoku byl pomalý a soupeř vždy opět stihnul postavit obranu, kterou systemaicky ucpával vymezený prostor. Únava postupně opadala a chuť ukázat soupeři, že se jen tak nevzdáme, zvítězila. Celý zápas jsme dotahovali náskok soupeře, v poslední minutě se podařilo vyrovnat a přidat navíc rozhodující koš. Velká pochvala celému týmu !

Body: Doležalová 18, Bafiová 8, Palmeová 5, Stráníková a Weberová po 4, Petráková 2, Strnadová 1

TH: 17/12 (71%)

Tagy