weby pro nejsevernější čechy

Svátky jara v muzeu odstartuje apríl!

Srdečně zveme na velikonoční akce v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Velikonoce začínají v Muzeu skla a bižuterieo týden dřív, a to Velikonoci v Křišťálovém údolí.Návštěvníci mohou oslavit jarní dny tradičními tvořivými dílničkami a ukázkou foukání skleněných figurek.

V sobotu 1. dubna bude v muzejním ateliéru probíhat velikonoční dílna pro rodiny s dětmi. Vyrobí si vajíčko z perliček zdobené kuřátky, či umělými květy nebo zápich do květináče s jarním motivem.

V neděli 2. dubna se představí Mistr tradiční rukodělné výroby Libereckého kraje Karel Sobotka s ukázkou foukání skleněných figurek. „Sklář Karel umí vdechnout formu a tvar křehké kráse českého foukaného skla. V dnešním přetechnizovaném světě vyniká svou originální ruční výrobou skleněných figurek. Návštěvníci budou mít sami možnost vyzkoušet si obtížnost jeho profese“, pozvala na nedělní akci ředitelka muzea Milada Valečková.

plakát Velikonoce v Křišťálovém údolí - MSB 1.-2. 4. 2023

Po oba dva dny bude otevřeno od 9 do 17 hodin, a to za zvýhodněné vstupné, děti zdarma.

Především děti si v jabloneckém muzeu užijí také Velikonoční prázdniny „Nejen že budou mít volný vstup, ale navíc jsme pro ně připravili od čtvrtka až do neděle tematicky zaměřenou dílnu s malováním a zdobením skleněných vajec anebo s výrobou vlastní dekorace s jarními motivy“,řekla edukátorka muzea Dana Křivánková.

plakat Velikonoční prázdniny

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou – Jediné na světě!

Kontakt:
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou,
Dana Křivánková, T: 483 369 021, M: 778 702 892, E: pedagog@msb-jablonec.cz

Partneři muzea:
Ministerstvo kultury České republiky, Liberecký kraj, statutární město Jablonec nad Nisou, Nadace Preciosa, Crystal Valley

S pozdravem

Šárka Labusová
asistentka ředitelky muzea
email: sarka.labusova@msb-jablonec.cz
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou
www.msb-jablonec.cz
Facebook

Tagy