weby pro nejsevernější čechy

Další literární hodinka na Radiu Zett

V páté lužickosrbské literární hodince na nezávislém Radiu Zett Zittau se v neděli 26. března 2023 od 16:00 hod. představí básník a kulturní pracovník Jurij Łušćanski a dirigentka a skladatelka mnoha písní pro děti a popových písní Marhata Cyžec-Korjeńkowa.

Oba hosté představí výběr ze své poezie a tvorby oblíbených autorů a v rozhovoru s moderátorem a autorem scénáře Benediktem Dyrlichem prozradí mnohé zajímavosti ze zákulisí své tvorby. V pořadu tradičně zazní jejich výběr oblíbené hudby. Texty Jurije Łušćanského, Marji Krawcec a Jana Skaly v českém překladu recituje varnsdorfský básník a překladatel Milan Hrabal. Touto hodinkou končí druhý cyklus lužickosrbských literárních čtení na Radiu Zett.

Dosud toto rádio nahrálo a odvysílalo celkem jedenáct takových pořadů, v nichž svou tvorbu představilo sedmnáct lužickosrbských literátů a skladatelů. Všechny letošní pořady jsou uloženy jako podcasty Radia Zett , starší potom v jeho archivu.

Text: redakce a Benedikt Dyrlich

Aktéři 5. literární hodinky (zprava): Jurij Łušćanski, Marhata Cyžec-Korjeńkowa a Milan Hrabal. (Foto: Benedikt Dyrlich)
Tagy