weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – kadetky U17 TJ Slovan Varnsdorf vs BK Beroun (duben 2023)

V neděli 2. dubna 2023 ve varnsdorfské sportovní hale nastoupily o víkendu už podruhé kadetky U17 TJ Slovan Varnsdorf ve 24. (závěrečném – bude se už jen dohrávat vynechaný zápas s Litoměřicemi) kole nadregionální ligy ve skupině A, tentokrát proti týmu BK Beroun.

První čtvrt připomínala včerejšek. Hostující holky měly zpočátku jasně navrch. A pak jim najednou došla šťáva – domácí je začaly postupně dotahovat, což se projevilo nervózními výstupy trenéra hostů. Závěrečná čtvrt byly velké nervy, a asi se nedá říct nic jiného než „pitomých posledních pár vteřin“… O smolný fous (jeden koš) 53:54 (12:22 / 23:29 / 35:43)

Na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf : BK Beroun – 53:54

Zápas proti Berounu je snad pokaždé vyhrocený. Napomáhá tomu chování trenéra Berouna, soupeřek, a bohužel i rodičů z řad hostů. Ani vstup do tohoto zápasu nebyl úplně dle našich představ. Nedá se ale upřít velká bojovnost, dravost a snaha všech hráček na hřišti. Většinu zápasu bylo skóre nakloněno na stranu hostujících hráček, naše děvčata ale chtěla dokázat, že to soupeři jen tak lehce nedarují. V čtvrté čtvrtině se ke konci utkání podařilo jít domácím do vedení, a výsledek zápasu byl otevřený. V poslední minutě se soupeři podařilo vstřelit koš, a skóre tak bylo necelých dvanáct vteřin o jeden bod pro Beroun. Po tajmu se i přes ohromné úsilí nepodařilo vypracovat si šanci a vstřelit koš. I tak za toto utkání patří dívkám velká pochvala. A to i za to, že se nenechají rozhodit nevybíravým chováním některých účastníků zápasu.

Body: Doležalová 21, Bafiová 11, Stráníková 10, Palmeová 8, Zirmová 3

TH: 31/15 – 48%

Tagy