weby pro nejsevernější čechy

Návrat po letech do oblíbených skal nad Křinicí

V neděli 30. dubna 2023 (květnové svátky, následující den 1. 5. je volno) s Jiřím Rakem za skalními hrady Saského Švýcarska.

Pojďme společně objevit po znovu přístupných stezkách Winterstein a Frienstein (Zadní a Přední loupežný hrad) nejkrásnější skalní hrady Českosaského Švýcarska. Dechberoucí výhledy, mj. i nové pohledy na skály obnažené po kůrovci a požáru. Projděme po „německé Gabrielce“ i stezkou nahoře po obvodu skal.

Vlakem z Rumburku v 9:30 nebo Krásné Lípy 9:15 (přestup v Mikulášovicích – Dolním nádraží) do Bad Schandau, příjezd 10:39. Odtud autobusem v 10:57 údolím Křinice do zastávky Neumannmühle, příjezd v 11:21. Nebo možný příjezd autem na bezplatné parkoviště u nádraží v Bad Schandau. Zde počkat na ostatní a busem společně dále.

Túra: Neumanmühle, BUS – Winterstein, žebříčky a vrcholové plato – Královská cesta (Königsweg) „jako Gabrielka“ – Malý Winterberg, vyhlídka Gleitmannshorni – stezka Obere Affensteinpromenade – stezka k převisu Idagrotte na Friesteinu – Svaté schody – Schmilka, přívoz – Schmilka, VLAK 14 km

Jídlo a pití s sebou. Občerstvení až v kiosku ve Schmilce.

Zpět odjezd vlakem ze Schmilka-Hirschmühle v 19:01 přes Bad Schandau, příjezd do Rumbubku 20:28, přípoj do Krásné Lípy odjezd 20:38, příjezd do KL 20:43.

Holiday
Tagy