weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – starší minižáci U13 TJ Slovan Varnsdorf vs BK Levharti Chomutov (duben 2023)

V neděli 30. dubna 2023 se ve varnsdorfské sportovní hale uskutečnil dvojzápas družstva starších minižáků U13 v odloženém 2. kole oblastního přeboru 1. až 4. – domácí TJ Slovan Varnsdorf proti týmu BK Levharti Chomutov.

Po dobu, kdy jsem byl na tribuně, Chomutov rychlejší, přesnější, razantnější, byť se domácí snažili dotahovat skóre co to šlo. Ovšem po mé zcela mylné páteční předpovědi si netroufám hádat, jak to nakonec dopadlo.

O den dřív se hrálo v Chomutově a to byli místní na koni:

Kluci si tím pádem spravili na domácí půdě náladu alespoň prvním zápasem.

Na oddílovém webu:

V prvním domácím utkání chtěli hráči odčinit neúspěch z Chomutova. Na palubovce jsme opět viděli vyrovnaný souboj. Hráči obou týmu se snažili podat ten nejlepší výkon. Oproti prvnímu zápasu v Chomutově se ale tentokrát střelecké štěstí v závěru přiklonilo na naši stranu a cenná výhra byla odměnou za bojovnost a nasazení hráčů. 

Body : Zirm 12, Němec a Vítek po 8, Martínek 7, Svatek a Hrabák po 6, Kučera 5 (1×3), Šnek 4, Heteš 2.

Šestky : 5/1

I druhé utkání mělo obdobný průběh jako v sobotu. Do poločasu vyrovnané (25:26). Ve třetí a čtvrté čtvrtině již naši hráči nestačili a soupeř si vcelku pohodlně došel pro výhru téměř stejným rozdílem jako doma.

Těmito zápasy skončil soutěžní ročník pro naše hráče v kategorii starších minižáků. Umístili jsme opět na třetím místě jak loni.

Body : Hrabák 14, Zirm 13, Svatek 11, Šnek 4, Boháček 3, Němec 2.

Šestky : 16/9 

Tagy