weby pro nejsevernější čechy

Olympiáda základních škol 1. stupně – florbal 2023

Olympiáda I. stupně základních škol ve Varnsdorfu pokračovala ve čtvrtek 4. května 2023 ve sportovní hale tradičním turnajem ve florbalu.

Hrací systém zůstal platný z loňska. Žádné týmy holek a kluků. Rozděleno na mladší (1.-3. třída) a starší (4. a 5.) žáky. Na ploše 3+brankář a v každé sestavě povinně alespoň jedna holka. A i tentokrát dorazila ZŠ Dolní Podluží, ovšem pouze s týmem starších žáků, takže souběh mladší/starší stejných škol na dvou hracích plochách se podařilo realizovat pouze zčásti. Hrací čas 10 minut, každý s každým.

ZŠ a MŠ Bratislavská:

Další soutěží v olympiádě ZŠ byl florbal. Měli jsme dva týmy a to mladší (1.-3.třída) a starší (4.-5.třída). Všichni si vedli skvěle. Mladší žáci se umístili na 3. místě a starší žáci na 2. místě.

ZŠ Východní stručně:

Olympiáda 1. st. florbal
1.-3. třída 2. místo
4.-5. třída 1. místo

ZŠ Východní na webu:

Ve čtvrtek 4. května pokračovala dalším kolem olympiáda škol. Tentokrát na naše žáky čekal milovaný florbal. Turnaj byl rozdělen na dvě kategorie – 1. – 3. třída mladší a 4. – 5. třída starší. 
V mladší kategorii se utkalo pět škol a naše mládež okusila jak porážku, remízu tak i výhru a celkově tak oslavila zasloužené 2. místo. Ve starší kategorii se o vítězný pohár pralo celkem šest škol – dorazila i škola z Dolního Podluží. Naši starší žáci nenalezli za celý turnaj soupeře, který by je porazil a tak po napínavém a vyrovnaném zápase s MŠ a ZŠ Bratislavská slavili celkové vítězství.

Všem děkujeme za vzornou reprezentaci a těšíme se na poslední kolo olympiády – 26.5. proběhne atletika.

ZŠ Edisonova:

4. 5. 2023 se ve sportovní hale ve Varnsdorfu konal tradiční turnaj žáků 1. – 5. tříd základních škol. Naši florbalisté nezklamali, v mladší kategorii zvítězili a starší sportovci obsadili 5. místo. Blahopřejeme a děkujeme všem za vynikající reprezentaci naší školy.

Mgr. Bohdana Filipová

Rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->

Tagy