weby pro nejsevernější čechy

Česká Kamenice 6. 5. 2023 – Broukovec Fest

V sobotu 6. května 2023 v České Kamenici pokračoval v místním kulturním stánku druhým dnem čtvrtý ročník divadelního festivalu Broukovec Fest.

Festival, který stejně jako všechno ostatní dostal čerstvě po svém vzniku COVIDovou ránu do vazu (je to vůbec možné, že ta doba byla, že jsme ji zažili?), se roztáhl na dva dny. Původní plán zajet už v pátek na „naši“ Janu ze mlejna nevyšel, protože mi do toho hodil vidle jiný koncert.

Tak aspoň něco málo v sobotu, i když taky nebylo všechno podle předpokladů. Tradičního účastníka TaPS Magdaléna vyřadilo onemocnění v souboru (tak si počkám až na Tanambourrée), náhraou se stalo Turnovské divadelní studio s představením Moc moci. Za ním stojí Petr Haken a jak jsem si vygooglil, inspirace Shakespearem. Pokud jsem našel všechno správně, hrál se tenhle kus poprvé 2021. Kleopatra, Ptolemaius XIII., Marcus Antonius, Octavianus. Láska, nenávist, závist, moc, světovláda… Jak jinak než „komitragedie“…

Pokud chcete vědět víc:

A stihl jsem ještě MonAMOUR z Mnichu (kdesi v jižních Čechách) – Dokud se randí. Pavel mi ho avizoval stručně a výstižně – „čtyřicítka na lovu“. O tomhle představení se dá najít podstatně víc:

Dokud se randí vás uvede do života svobodné čtyřicítky. V hlavní a jediné roli se představí Monika Nováková, režie Bety Minářů.

Letí to, ani se nenaděješ a ohlížíš se na všechny křižovatky, kterými jsi prošla, a zvažuješ, jestli všechna odbočení, byla ta správná. A teď? Teď už není na co čekat. Zařadíš rychlost a valíš k cíli. Jen vlastně asi ani nevíš, co pro tebe tím cílem je.

Cca hoďka velmi solidní zábavy – ač s nadsázkou a nutnou zkratkou, vlastně jako ze života. Takhle by to vážně šlo.

A pak už jsem musel.

Pánové z Broukovcova Kamdivadla si tenhle fest dělají zjevně pro radost a působí tím radost i dalším. A ač (přes rozlehlost místního „kulturáku“) vlastně fest takřka kapesní, nemá úplně malé cíle. Pavle a Jardo, díky.

Rok 2020 ->, Fest 2019 ->

Tagy