weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol 2023 – streetball

Po předchozím florbalu pokračovalo letošní klání 2. stupně varnsdorfských základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií ve středu 7. června 2023 nikoli tradičním basketbalem, ale nově streetballem.

Ke změnám v disciplínách jsem se už vyjádřil dřív (podobné inovace postihly i středoškolské sportovní hry).

Po včerejším propršeném dni kupodivu ráno vypadalo poměrně slušně, takže se začalo hrát venku. Pravda, povrch někomu klouzal jako prase, ale s trochou opatrnosti to šlo a nikomu se nic hrozného nestalo. Ovšem rozjetou soutěž nakonec stejně zahnal dovnitř do haly déšť…

Holek méně, takže v téhle „kategorii“ se hrálo každý s každým. Klučičích týmů z některých škol i dvojmo a také kdesevzalo-tusevzalo se v soutěži objevilo družstvo ze školy z Podluží. Takže se hrálo ve skupinách.

ZŠ Východní:

ZŠ Edisonova:

Ve středu 7. června 2023 se konalo pokračování Olympiády 2. stupně, a to tentokrát ve streetballu. Naši školu reprezentovaly 3 týmy:

Tým dívek: Nikola Kuníková, Valeria Balabánová, Valerie Vlková, Lea Pánková a Nikola Nováčková.
Tým chlapců I.: Filip Václav Hrabák, Lukáš Pípa, Adam Němec a Jakub Heteš.
Tým chlapců II.: Sebastien Mádl, Jakub Miler, Miloš Boháč a Ladislav Polák.

Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů chlapců a 6 týmů děvčat. Všechny týmy hrály skvěle a snažily se o hru fair play. Chlapci získali krásné 4. a 5. místo a na jejich hru byla radost se dívat. Dívky vybojovali 4. místo a daly do hry veškeré síly, co měly. Za přístup všem žákyním a žákům děkuji.

Mgr. Bc. Nikola Kalvachová

Tabulka výsledků ->

Rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->

Tagy