weby pro nejsevernější čechy

ŠnekRace 2023 – Sobotní závod

První prázdninový den v sobotu 1. července 2023 po dopoledním dětském závodě pokračoval letošní jubilejní 10. ročník extrémního překážkového závodu ŠnekRace závodem dospěláků.

Po velmi dlouhé době se mi zdálo, že jsem se ocitl ve zcela jiném světě. To, že všechno fungovalo z mého nezávodnického pohledu dokonale a bez chyb, už jsem konstatoval u dětí. Ovšem čekala na mne celá řada jiných překvapení – za celou dobu, ač mne organizátoři a pomocníci (skoro) neznali, na mne nikdo nevyjel jako na jiných akcích, že se motám někde, kde bych neměl, že sem nepatřím. Závodníci, občas „plivající krev“ a ploužící se krajinou, při spatření foťáku začali znovu klusat, nasadili úsměv a ještě poděkovali, že fotím. Nikomu nevadilo, že ho snad zvěčním v póze a ve stavu nejspíš nelichotivém, se zarputilým výrazem, jazykem na vestě a tváří od bahna… Lidi, díky, nějak jsem tomuhle přístupu poslední dobou přičiněním mnohých odvykl.

Na start se postavilo cca 300 závodníků od juniorů po běžce archivní (ve smyslu věku i účasti na všech zatím konaných ročnících). Něco kolem 5 kilometrů a 24 nejrůznějších překážek a stanovišť. Jsem zvyklý chodit, ale byť jen projít tuhle trasu komplet i bez překážek mi dalo zabrat, takže klobouček všem, co dorazili do cíle. Na vyhodnocení jsem nečekal, protože pro mne stejně jak u dětí byl vítěz každý, kdo tohle dokázal absolvovat a přežít.

Výsledky zde -> Volbou trati lze přepínat mezi „plnohodnotnými“ výkony (244 závodníků) a kategorií FUN (22 závodníků)

ŠnekRace na FB:

Fotky z hlavního sobotního závodu od Miloše Lukačoviče ->

Další foto:

Karel Dvořáček ->

Jitka Sismilichová ->

Tagy