weby pro nejsevernější čechy

Eastern Tunes 2023

V sobotu 8. července 2023 se v Mikulášovicích konal další ročník festivalu (nejen) asijské kultury.

Napsal jsem to v upoutávce a trvám na tom – fesťák, který umožňuje slyšet neslyšené, vidět neviděné, ba dokonce ochutnat neochutnané. Fesťák, propagující a seznamující s kulturou zemí daleko, daleko na východ od nás. Fesťák, který opravdu vybočuje z řady a který, pokud ho ještě neznáte, opravdu stojí za pozornost.

A ještě k tomu přidám, že nejde o žádný skanzen, konzervativní soubor písní a tanců, národopisné muzeum, naopak. Fúze, prolínání, inspirace – tvrdé bicí, rap, DJ, načichlost jazzem. Bohužel jako obvykle jsem nemohl být do konce a vidět a vychutnat všechno, přesto spokojen, spokojen, spokojen. Jen mírně rozpolcen – na jednu stranu bych přál organizátorům ještě větší počet posluchačů, na stranu druhou mi vyhovuje, že si tu davy nešlapou po hlavě a i když se složím na deku uprostřed placu, jsem tu vlastně „sám“. Lidi krouží kolem a každý si tu něco najde. Díky za pozvání.

Organizátoři na FB zveřejnili poděkování:

Děkujeme všem, kdo v sobotu dorazili na 8. ročník festivalu Eastern Tunes, který uspořádal spolek Thonmii ve spolupráci s Orientální ústav AV ČR / Oriental Institute CASt za podpory Akademie věd České republiky, Ústecký kraj, MAS Český sever – „Pro region srdcem, hlavou, zkušenostmi“ Město Mikulášovice a Město Velký Šenov, a pomohli vytvořit úžasnou atmosféru!

Na skvělém programu se podíleli:

Alex
Viet Anh
Dina Nour
TeaPack
dr fleischman
Dřevěné divadlo
ジャガーの眼 / Jaguar No Me
Michal Mach
NaraBara
Nasip Kısmet
Yogetsu Akasaka

A fotky ->

Eastern Tunes 2020 ->, Eastern Tunes 2019 ->, Eastern Tunes 2017 ->

Tagy