weby pro nejsevernější čechy

Jiříkovská půlka 2023

V neděli 22. října 2023 se v Jiříkově konal druhý ročník běžeckého závodu Jiříkovská půlka.

Počasí hrozilo do poslední chvíle, zvažoval jsem, jestli má vůbec cenu se někam vypravit. Ale zázraky se dějí, pár minut před zahájením déšť ustal, na obzoru se objevila modř a nakonec závodníky zalily sluneční paprsky.

Obdobně optimisticky působil celý závod – opravdu to vypadalo (ač šlo skutečně o závod) jako zhmotnění onoho slavného „Není důležité vyhrát…“ Řada lidí si to zjevně přijela prostě užít. Vlastně se tu všichni znali. Organizátoři se závodníky, závodníci s organizátory i mezi sebou – a bylo to cítit. Za akcí stojí mix místňáků, SAK Rumburk a BK Varnsdorf, propojených stejnou zálibou a společně nabízející triumvirát různorodých běhů (nedávno jsem byl nakouknout na 24 HRS Jedlová).

On-line dopředu cca 200 zájemců, z toho přes 40 v dětských kategoriích. Z regionu, z daleka, ze zahraničí. Nejprve prťata (100 m, 500 m a 1 km), pak ve dvou vlnách dospěláci (hlavní závod – půlka, čili 4 okruhy / štafety dvakrát 10.75 km nebo čtyřikrát 5,3 km /nordic walking dva okruhy a na závěr ostatní běžci na jeden a dva okruhy). Někteří ve dvojroli jako organizátoři i závodící, někteří zároveň jako člen štafety a pokračující po svěřeném úseku v závodě sólo. Zázemí, střecha nad hlavou, občerstvení, starostenská polévka, spousta sponzorů, spousta cen. Obdivuhodné, že v době, kdy řada akcí spíš skomírá, zaniká a mizí z regionální mapy, dokáže někdo vymyslet, vydupat a zrealizovat něco takového. A slíbit, že příští rok to bude ještě lepší…

Výsledky zde – >

vysledkyzavodu20231022_154643
Tagy