weby pro nejsevernější čechy

Šachy – okresní kolo 2023

Letos opět zasedli hráči šachu ke svým šachovnicím.

Tento rok jsme, bohužel, nesestavili družstvo mladších žáků z prvního stupně. Ovšem v této kategorii si mohli zahrát naši dva náhradníci a to, Samuel Sebastien Hebrani a Hamza Yasser Hamed. V kategorii starších žáků za druhý stupeň nastoupilo družstvo ve složení Blanka Oláhová, Michal Maco, Jakub Sikora, Ondra-Le Luan.

Celkem se zúčastnilo deset družstev. Odehrálo se sedm kol po patnácti minutách. O soupeře tedy nouze nebyla.

Soutěžící si navzájem nic nedarovali. Výhry střídaly prohry. Atmosféra v sále by se dala krájet. Přesto se naši žáci umístili na pěkném prvním místě a postupují do krajského kola.

Michaela Vojtová, AP ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf

DDM Varnsdorf informuje na FB:
V našich prostorách se uskutečnil Okresní přebor školních družstev v šachu. Celkovým vítězem a zároveň vítězem kategorie Střední školy a postupujícím do Krajského přeboru se stal tým Gymnázia Děčín A, vedený naším odchovancem Michalem Papouškem, před svým „Béčkem“, které rovněž postoupilo do Krajského přeboru.

Mezi II. stupni nakonec těsně obhájil vítězství tým ZŠ Náměstí E. Beneše Varnsdorf, složený výhradně z hráčů našeho kroužku a oddílu. Družstvo nastoupilo v sestavě Maco, Le Luan, Sikora a Oláhová, náhradníci Hamed a Hebrani. Na 2., a také postupovém místě do KP skončilo při své premiérové účasti družstvo ZŠ U nemocnice Rumburk s našimi hráči Ondřejem Vackem a Jakubem Šléglem.

V kategorii I. stupeň byl jen jeden postupující tým, a to ZŠ Tyršova Děčín.

Kraj 2023 ->, okres 2022 – >, kraj 2022 ->, 2019 ->, 2018 ->, 2017 ->

Tagy