weby pro nejsevernější čechy

Zahájení zimní turistické sezony v Krušných horách

Na státní pátek v pátek 17. listopadu 2023 se na vlakovém nádraží v Telnici uskutečnilo zahájení zimní turistické sezony v Krušných horách.

Měl jsem původně zcela jiné plány, jiné akce v rozvrhu. Když mne ale celý týden na FB otravovala reklama Brány do Čech a uvědomil jsem si, že spoustu lidí existence Koziny popuzuje a nejraději by ji vygumovali z map i paměti, vyrazil jsem nakonec do Děčína.

Spoj naštěstí jel tak, jak jsem předpokládal – IDOS totiž tuhle trať vytrvale zapírá a na webu KŽC je k dispozici jízdní řád v této podobě:

Jenže jak jsem se na místě dozvěděl, ten den všechno jinak, takže zpáteční itinerář se zhroutil jak domeček z karet. Mimořádný jízdní řád:

Soupravu čtyř motoráků včetně jednoho jídelně/pivního táhla červená Bardotka, za kterou přijeli mnozí příznivci z opravdu dalekých koutů republiky. A podél trati stálo tolik šotoušů, že jich možná bylo stejně, jako sedělo nadšenců uvnitř vlaku. Zbytek je na fotkách

PS: Pro mne byla důležitá přítomnost autobusíku DÚK, která křižuje kraj při informační kampani. Dozvěděl jsem se totiž, že na tarif DÚK se bude už brzy smět z Benešova do České Lípy. A usilovně se (snad) pracuje na trati Jedlová – Svor – Nový Bor – Česká Lípa – Úštěk – Litoměřice – Lovosice. Kéž by, kéž by už!

Tagy