weby pro nejsevernější čechy

Hokej – Liga mladších žáků HC TS Varnsdorf vs BK Mladá Boleslav

V neděli 26. listopadu 2023 na varnsdorfském zimním stadionu proběhlo 5. kolo Ligy mladších žáků, proti sobě nastoupili na led celky HC TS Varnsdorf a BK Mladá Boleslav.

Chvilkový únik ze sportovní haly od volejbalu na zimní stadion. Tentokrát všechno OK, domácí šlapali jak hodinky. Rychle se ujali vedení, hráli důrazně, jedním gólem se nenechali rozhodit a ještě 5 vteřin před koncem první třetiny se jim podařilo skóre navýšit na 4:1.

Z oficiálních zdrojů:

Mladší žáci HC Varnsdorf dotírají na čelo tabulky!

Svou první třetinu soutěže mají za sebou mladší žáci varnsdorfského HC. Po velmi nečekaném začátku soutěže drží mladý tým střed tabulky, když na 3. místo ztrácí pouhý 1 bod. O víkendu 25.11. a 26.11. čekaly kluky dva důležité zápasy. V sobotu 25.11. odjížděli do Lomnice n. P., kde na ně čekal soupeř v tabulce hned za nimi. O tom, že zápas bude vyrovnaný bylo rozhodnuto již v první třetině, která skončila 1:1. V druhé třetině se ukázala bojovnost obou týmů, a i druhá třetina skončila smírně 1:1. V závěru zápasu varnsdorfským kluků přálo méně štěstí, které se přiklonilo na soupeřovu stranu a tak zápas nakonec dopadl lépe pro domácí celek (4:2).

Rychle se oklepat, nabrat síly a vyrazit 26.11. na domácím ledě na zkušený tým BK Mladá Boleslav. Soupeř, který je v tabulce o jeden jediný bod před našimi hochy, přijel v plné sestavě. Všichni věděli, že tento zápas bude velmi náročný. Během první třetiny na ledě jezdilo „jiné“ družstvo než poslední třetinu v sobotu. Kluci se soustředili, makali. Starší, zkušenější kluci vypomáhali mladším spoluhráčům. Po první třetině tak Varnsdorf vedl již 4:1. Druhá třetina vyzněla pro soupeře výsledkově lépe, když dokázali dát dvě branky a domácí přidali pouze jednu. Že to budou nervy až do konce, bylo už všem jasné. Domácí tým, neskutečným výkonem, podržel mladý brankář D. Němec a udržením čistého konta v poslední třetině dovedl domácí tým do vítězného konce (6:3).

„Neskutečná bojovnost a chuť zdobí tento tým od začátku soutěže. Doufáme, že jim to vydrží. Holt nejsou kapela, aby pořád vyhrávali.“ – fan club rodičů a přátel MŽ HC TS Vikings Varnsdorf

Tagy