weby pro nejsevernější čechy

Vánoční turnaj starších žáků v ledním hokeji (Varnsdorf 2023)

Varnsdorfský hokejový oddíl ve spolupráci s městem připravil ve středu 27. prosince 2023 na zimním stadionu Vánoční turnaj starších žáků v ledním hokeji pro ročník 2010-2011.

Další z akcí s podporou města, o níž nelze nalézt zmínku v přehledu městských akcí, ba ani na webu hokejového oddílu. Jediný dostupný pramen je soukromý profil na FB, kam byl pár hodin před konáním turnaje vložen plakátek:

Nepřekvapí tedy ani fakt, že nikde nezasvěcený zájemce nenajde oficiální soupis účastníků či časový rozpis utkání. Alespoň že jsou loga týmů na plakátě.

Dorazil jsem po přestávce prvního utkání, kdy domácí hráli s Děčínem. Během pár minut se Děčín postavil vysoko na vedoucí příčku. Poslední gól hostů padl jen pár vteřin před koncem a zvýšil jejich vítězné skóre na závěrečných 2:7.


Po pauze na úpravu ledu nastoupila Bílina proti hostům z Německa. Ač podle úpravy vlasů a občas se blýsknuvších náušnic pod přilbou byla nepřehlédnutelná část zahraničních hráčů nikoli žáky, ale žákyněmi, hra byla dle mého podstatně tvrdší než první zápas. Důraznější a propracovanější tlak lužických hokejistů vynesl jednoznačné skóre před přestávkou 9:0.






Dál už se mi mrznout nechtělo, třeba se někdy někde nějaké výsledky objeví…

Tagy