weby pro nejsevernější čechy

Kalendář akcí Geoparku Ralsko pro rok 2024

Vážení přátelé geoparku Ralsko, nový rok je v plném proudu a tak nám dovolte, abychom vás pozvali na akce, které letošní rok plánujeme.

Rádi se s vámi potkáme na některé ze sedmi exkurzí v kraji pod Ralskem, na terénním workshopu v zaniklé obci Jabloneček, při turistickém pochodu a cyklovyjížďce nebo na landartovém festivalu Proměny v Holičkách. Poznamenejte si termíny do svých kalendářů. Přihlášky na jednotlivé akce najdete vždy měsíc předem na našem webu www.geoparkralsko.cz.

plakát akce GR 2024

Už 24. 3. se můžete těšit na exkurzi Lidské stopy na Děvíně v průběhu věků s naší průvodkyní Denisou Honsejkovou. Více najdete v přiloženém plakátu. Přihlašování přímo zde ->

pozvánka exkurze Děvín

Dále mě dovolte vás pozvat do Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě, kde se od 19. 3. 2024 do 26. 5. koná menší výstava s názvem Ještědský hřbet, jako geologická učebnice. V příloze vám posílám plakát, kde je uveden i doprovodný program a to 23. 3. přednáška na téma Geologická minulost Ještědského krystalinika, která se uskuteční v klubovně muzea od 13:30 hod.

Ještědský hřbet 2024_Plakát A3

Dále vás zvu i na exkurzi 13. 4. tematicky zaměřenou na Kvarcitové skály Ještědského hřbetu pohledem geologa, kde podrobnosti exkurze budou teprve zveřejněny.

Věřím, že si z naší pestré palety akcí vyberete, a že se společně při nějaké z nich potkáme.

Celý tým geoparku Ralska se na vás opravdu moc těší.

Ještě malá poznámka pro GeoLovce – nebojte se, další setkání budou, brzy určitě nějaké zveřejním.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Petr Mužák
Pracoviště geologie a paleontologie
Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě
nám. Osvobození 297/1,
470 01 Česká Lípa
Tel. 487 521 489
www.muzeumcl.cz

www.geoparkralsko.cz

Tagy