weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol 2024 – florbal

Ve středu 27. března 2024 pokračovaly další částí Letní sportovní hry pro 2. stupeň ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií – ve varnsdorfské sportovní hale florbalem.

Jako minulý rok se na palubovce hrálo na dvou zmenšených plochách, na jedné dívčí týmy, na druhé klučičí.








Gymnázium Varnsdorf:

Olympiáda ZŠ pokračovala 27. 3. ve sportovní hale florbalem. Družstva dívek a chlapců se vůbec neztratila a získala 1. resp. 2. místo.
Gratulujeme a těšíme se na vyvrcholení letošní olympiády 4. – 6. 6. 2024.

CELKOVÉ POŘADÍ FLORBAL DÍVKY:
1. GYMNÁZIUM VARNSDORF
2. GYMNÁZIUM RUMBURK
3. ZŠ EDISONOVA
4. ZŠ NÁMĚSTÍ
5. ZŠ DOLNÍ PODLUŽÍ
6. ZŠ VÝCHODNÍ

CELKOVÉ POŘADÍ FLORBAL CHLAPCI:
1. ZŠ EDISONOVA
2. GMNÁZIUM VARNSDORF
3. GYMNÁZIUM RUMBURK
4. ZŠ NÁMĚSTÍ
5. ZŠ VÝCHODNÍ
6. ZŠ DOLNÍ PODLUŽÍ

Gymnázium Rumburk:

Ve středu 27. 3. 2024 se těsně před začátkem velikonočního volna konala další část Olympiády základních škol, které se účastnili i žáci nižšího gymnázia naší školy. Tentokrát se bojovalo ve florbalu. Gymnázium Rumburk postavilo jak dívčí, tak i chlapecký tým.

Chlapci po střídavých úspěších ve skupinových zápasech postoupili do semifinále, kde ale nestačili na Gymnázium Varnsdorf. V zápase o třetí místo se ZŠ Náměstí E. Beneše ale srdnatě zabojovali a nakonec slavili bronzové umístění.

Vývoj v turnaji děvčat byl výrazně odlišný. Po skvělých výkonech ve skupinových zápasech, kde soupeřkám naše florbalistky nedaly žádnou šanci a všechny zápasy s převahou vyhrály, stejně tak jako semifinále se ZŠ Náměstí E. Beneše, nás čekalo ve finále s Gymnáziem Varnsdorf nemilé překvapení. Soupeřky využily toho, že si naše hráčky daly smolně vlastní gól, a podařilo se jim zápas otočit k těsnému vítězství 2:1.

Druhé místo děvčat v celém turnaji je úspěch, nicméně všichni jsme doufali ve vítězství. I o tom je ale sport a porážky k němu patří. O to více určitě děvčata zabojují na dalších turnajích.
Všichni naši žáci, kteří se turnaje zúčastnili, zaslouží poděkování za skvělou reprezentaci naší školy a budeme se těšit na další souboje při pokračování Olympiády ZŠ v červnu.

Kamila Veselá

Rok 2023 ->, rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->

Tagy