weby pro nejsevernější čechy

Ukliďme Česko 2024

Hlavní termín letošních jarních úklidů této celostátní akce připadá na sobotu 6. 4. 2024. My jsme „vyrazili“ uklízet ve čtvrtek 4. dubna.

Tentokrát jsme se rozhodli zvelebit naše nejbližší okolí a místa, kam si chodíme hrát, sportovat, relaxovat. Proto jsme začali hned u školy. Posbírali jsme vše, co některým z nás občas vypadne z ruky při čekání na začátek vyučování, nebo co zahodí na zem kolemjdoucí, kteří přehlížejí odpadkové koše kolem školy a městského úřadu. Zároveň jsme podrobně prozkoumali travnatou plochu u družiny a hřiště u sokolovny … i tam jsme posbírali spoustu „věcí“, které sem rozhodně nepatří.

Po svačince jsme se přemístili na dětské dopravní hřiště a přilehlé hřiště s průlezkami. I tam jsme měli co dělat. Po dobře vykonané práci jsme si dopřáli chvilku odpočinku a využili průlezek, kolotočů a houpaček k relaxaci.

Dopoledne se nám líbilo, protože jsme i my přispěli k zvelebení a čistotě svého okolí. A kuriozity, které jsme při úklidu našli? … mimo nedopalků od cigaret, různých lahví a plechovek, částí oblečení, papírů, obalů i třeba policejní pásku či těhotenský test.

žáci 5. A
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Rok 2022 ->, rok 2021 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->

Tagy